Vrijeme održavanja: 14.03.2019.

Objavljeno: 07. 03. 2019. , Ažurirano: 18. 03. 2019.

U četvrtak, 14. ožujka, u Županijskoj komori Zadar, povodom objave Poziva na prijavu za inovacijske vaučere u sklopu INTERREG MED projekta 4helix+, održao se Drugi regionalni infodan projekta.

Namjera događaja bila je pružanje detaljnih informacija mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MMSP) plavoga gospodarstva iz Zadarske županije o Pozivu za prijavu na inovacijske vaučere, radi dodjela inovacijskih vaučera MMSP-ovima plavoga gospodarstva u iznosu od 10.000 eura po vaučeru kako bi istražili poslovne prilike ili riješili inovacije malih razmjera u svome poslovanju, i to uz stručnu podršku kulturno-kreativnih industrija (Pružatelji znanja).

4helix+ logo.jpg
Događaju je prisustvovalo 13 poduzetnika zainteresiranih za sudjelovanje u aktivnostima projekta. Okupljene je uime organizatora pozdravila Maša Jurin, voditeljica 4helix+ projektnog tima ŽK Zadar, koja je prisutne upoznala s detaljima projekta, dok je Jadranka Pelikan, vanjska stručnjakinja u projektu predstavila uvjete Poziva za prijavu na inovacijske vaučere. Naposljetku je Ivan Jadreško, komunikacijski voditelj projekta, predstavio službeni web-portal Cyberspace putem kojeg se prijavljuje na Poziv. Poziv je otvoren do 30. travnja, a prijaviti se treba na engleskom jeziku. Županijska komora Zadar putem ovog Poziva dodijelit će ukupno 60.000 eura, odnosno šest vaučera u iznosu 10.000 eura za šest inovativnih projekata plavih MMSP-ova iz Zadarske županije.

Cilj je projekta 4helix+ potaknuti kreativne inovacije u sektoru plavoga gospodarstva u pilot-područjima projekta (Regija Marche, Italija; Centralna Makedonija, Grčka; Zadarska županija, Hrvatska; Andaluzija, Španjolska; Regija Lisabona, Portugal; Drač, Vlora, Saranda i Shengjin regije u Albaniji; Katalonija, Španjolska; Regija Jug - Provansa - Alpe - Azurna obala, Francuska) na način da onim MMSP-ovima i startup-tvrtkama plavoga gospodarstva koji žele unaprijediti svoje poslovne procese, proizvode ili usluge, putem suradnje s kulturno-kreativnim industrijama, projekt nudi aktivnosti obuke i financiranja inovativnih projekata.

Približno pola milijuna eura od ukupnih 2,2 milijuna eura sredstava projekta dodijelit će se odabranim tvrtkama plavoga gospodarstva upravo za financiranje uvođenja kreativne inovacije u poslovanje, koju će razviti i implementirati uz pomoć tzv. pružatelja znanja - stručnjaka u kulturno-kreativnim industrijama koje mogu izabrati iz Transnacionalne baze pružatelja znanja dostupne na web-portalu projekta Cyberspace https://4helix.unicam.it/approved_kp.php te s njima zajednički aplicirati na poziv za dodjelu inovacijskog vaučera u iznosu do 10.000 eura po projektu.

Prezentacije s Infodana nalaze se ovdje.