Objavljeno: 07. 05. 2019. , Ažurirano: 01. 07. 2019.

Obavještavamo vas da je otvoren transnacionalni poziv za registraciju u bazu Pružatelja znanja u sklopu EU projekta BLUE_BOOST koji Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar provodi u partnerstvu s još šest organizacija iz četiriju europskih zemalja. Projekt ukupne financijske vrijednosti 1,49 milijuna eura sufinanciran je iz EU programa INTERREG Adrion radi jačanja inovacijskog potencijala mikro, malih i srednjih poduzeća plavoga gospodarstva i poticanja prijenosa znanja/tehnologija te međunarodne suradnje.

Poziv se upućuje stručnjacima (tvrtkama, institucijama, nezavisnim profesionalcima) koji imaju iskustva i znanja u plavoj ekonomiji, sveučilištima, istraživačkim organizacijama te tzv. novim inovacijskim agentima (fablabs, makerspaces, coworking prostori, living labs) zainteresiranima za pružanje potpore malim i srednjim poduzećima koja djeluju u sektoru plavoga gospodarstva kako bi inovirali svoje poslovanje prijenosom znanja i inovativnim rješenjima.

Na transnacionalni poziv za registraciju u bazu Pružatelja znanja mogu se prijaviti Pružatelji znanja i iz područja izvan programa ADRION.

Stručnjaci koji se odazovu pozivu postat će dio transnacionalnog popisa Pružatelja znanja (eng. Knowledge Providers – KP) te će imati priliku:
- steći vidljivost na transnacionalnoj razini i proširiti svoju profesionalnu mrežu putem networking platforme BLUE_BOOST-a, inovativne i interaktivne platforme otvorenog prostora, gdje će profili pružatelja znanja biti objavljeni i promovirani među plavom zajednicom malih i srednjih poduzeća
- iskoristiti mogućnosti umrežavanja koje organizira projekt
- u suradnji s plavim malim i srednjim poduzećima / start-upovima pripremiti i predstaviti projektne prijedloge koji pokreću inovacije i mogu biti nagrađeni inovacijskim vaučerima BLUE_BOOST-a.

U bazu Pružatelja znanja registrirati se trebate na engleskom jeziku putem web-portala Networking platform. Za informacije prilikom registracije na portalu molimo obratite se koordinatoru projekta i komunikacijskom voditelju projekta Ivanu Jadrešku u HGK - ŽK Zadar na e-mail ijadresko@hgk.hr ili telefon 023/643 197.
Iskaz interesa za pružatelje znanja pokreće se u sklopu Transnacionalne sheme inovacijskih vaučera BLUE_BOOST-a, putem koje će se najmanje 35 vaučera od najviše 10.000,00 eura dodijeliti MMSP-ovima, start-upovima sedam pilot-regija (najmanje pet vaučera po partneru/području).

U privitku dostavljamo projektni letak, dok dodatne informacije o projektu BLUE_BOOST možete pronaći na službenoj web-stranici projekta Adrion BLUE_BOOST, web-stranici Županijske komore Zadar (rubrika Projekti / BLUE_BOOST) te na društvenim mrežama putem poveznica: Facebook, Twitter i Youtube.