Objavljeno: 06. 11. 2020. , Ažurirano: 10. 11. 2020.


U Županijskoj komori Osijek je 6. studenoga održana završna konferencija projekta Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja – Partner Net 2, koji se financirao iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014/2020 / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja.

Nositelj projekta bila je Javna ustanova  Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, a partneri na projektu Centar za poduzetništvo Osijek, HGK – Županijska komora Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek.

Partner net 2_završna 1.jpg

Na završnoj konferenciji su sudjelovali predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije, a s rezultatima projekta upoznali su ih Marko Mišanović i David Pšihistal iz Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Vrijednost projekta bila je 1.967.509 kuna, a projekt se provodio od svibnja 2018. do studenoga 2020.

Ciljevi projekta su bili:

  • Jačanje kompetencija nezaposlenih osoba radi povećanja njihove zapošljivosti
  • Stjecanje novih znanja potrebnih za pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje
  • Povećanje operativnih kapaciteta LPZ-a Osječko-baranjske županije

U okviru projekta na savjetovanju o pokretanju vlastitog posla u Županijskoj komori Osijek bilo je 120 osoba, a njih 55 je pokrenulo vlastiti posao i to 23 trgovačka društva i 32 obrta.

Također su održane edukacije za nezaposlene u području ICT-a i to dvije PHP i Magento edukacije te jedna edukacija Blockchain i kriptovalute u primjeni. Na ovim edukacijama je bilo 78 polaznika.

U okviru projekta su održane i edukacije za njegovateljice starih i nemoćnih (20 žena), edukacija o upravljanju projektnim ciklusom, edukacije za poduzetnike početnike te mentoriranje mikro i malih poduzeća.

Iako se za vrijeme trajanja projekta pojavio problem s koronakrizom, svi su planirani ciljevi projekta realizirani.

lenta_vidljivost.jpg