Objavljeno: 30. 10. 2020. , Ažurirano: 03. 11. 2020.


U sklopu projekta Partner Net 2  - Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, kojeg u svojstvu partnera provodi ŽK Osijek, 26. i 30. listopada u Trgovačkoj i komecijalnoj školi "Davor Milas" održana je edukacija o pokretanju poduzetništva završnim razredima smjera Komercijalist. Projekt Partner net 2 se financira iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja.

Na edukaciji su učenici upoznati s pojmom i funkcionalnim karakteristikama poduzetništva, kao i poduzetničkim kompetancijama koje su poželjne kod osoba koje žele biti poduzetnici.

Učenicima su predstavljeni najčešći pravni oblici obavljanja poduzetničke aktivnosti te im je objašnjena razlika između trgovačkih društava i obrta, s osvrtom na prednosti i nedostatke pojedinih oblika obavljanja poduzetničke aktivnosti.

Također, učenicima je pojašnjeno koja bi osnovna znanja o poduzetništvu trebao imati svatko pri ulasku u svijet poduzetništva, kako bi se izbjegle početničke greške prilikom pokretanja posla i u prvim godinama obavljanja poduzetničke djelatnosti. Rečeno im je i kojim se institucijama mogu obratiti i zatražiti potporu za obavljanja posla.

lenta_vidljivost.jpg