Objavljeno: 26. 11. 2018. , Ažurirano: 05. 12. 2018.


U okviru provedbe projekta Partner Net 2, HGK Županijska komora Osijek u suradnji s tvrtkom Inchoo d.o.o. iz Osijeka organizira edukacije iz web developmenta za nezaposlene osobe.

Edukaciju će provesti stručnjaci tvrtke Inchoo.

Informacije i prijave moguće su do 9. prosinca na web i facebook stranici provoditelja edukacije:

web-stranicahttp://inchoo.hr/php-akademija-2019/

Facebook:  https://www.facebook.com/inchoo/.

ICT sektor jedna je od propulzivnijih grana gospodarstva koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere te odlične uvjete samozapošljavanja.

Jedan od najvećih problema za ICT tvrtke u Županiji predstavlja nedostatak adekvatnog stručnog kadra, odnosno nepostojanje znanja i kompetencija na tržištu rada koje ICT tvrtke očekuju od budućih zaposlenika. Stjecanje potrebnih znanja, u prvom redu znanja programiranja, vještina i kompetencija potrebnih ovoj djelatnosti, povećava zapošljivost osoba na tržištu rada u djelatnosti u kojoj su potrebe za zapošljavanjem velike, a nedostaje kompetentna radna snaga.

Radi povećanja znanja i vještina nezaposlenih osoba te stjecanja kompetencija traženih na tržištu rada, što omogućuje lakši pronalazak posla, provest će se dvije edukacije u vezi s ICT sektorom: PHP akademija te PHP i Magento edukacija. 

Akademija će se održavati 2x tjedno (utorkom i četvrtkom) od 14. siječnja do 22. veljače na FERIT-u u Osijeku.