Vrijeme održavanja: 31.01.2019.

Objavljeno: 22. 01. 2019. , Ažurirano: 04. 02. 2019.

U četvrtak, 31. siječnja, u ŽK Zadar povodom objave Poziva za registraciju u transnacionalnu bazu Pružatelja znanja u sklopu 4helix+ projekta, održao se prvi regionalni Infodan projekta. Događaj je bio namijenjen tvrtkama i nezavisnim profesionalcima u kulturnim i kreativnim djelatnostima zainteresiranim za pružanje svojih usluga mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) plavoga gospodarstva.

Događaju je prisustvovalo 15 tvrtki, predstavnika kulturno-kreativnih industrija zainteresiranih za sudjelovanje u aktivnostima projekta. Okupljene je uime organizatora pozdravio Denis Ikić, direktor HGK – ŽK Zadar, a detaljne informacije o projektu iznijela je Maša Jurin, voditeljica 4helix+ projektnog tima HGK - ŽK Zadar. Ivan Jadreško, komunikacijski voditelj 4helix+ projektnog tima HGK - ŽK Zadar, razjasnio je detalje prijave u bazu Pružatelja znanja putem web-portala Cyberspace. Upisom u bazu potencijalnim pružateljima znanja otvaraju se mogućnosti sudjelovanja na brojnim networking događajima u sklopu 4helix+ projekta te sudjelovanja u 4helix+ inovacijskoj shemi pružanjem konzultantskih usluga plavim MSP-ovima u vrijednosti od 10.000 eura, što se financira sredstvima projekta.

Projekt 4helix+, ukupne financijske vrijednosti 2,2 milijuna eura sufinancirane iz EU programa INTERREG Mediteran, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Zadar provodi od veljače 2018. u partnerstvu s još devet institucija iz ukupno sedam zemalja europskog dijela Mediterana. Fokus je projekta na poticanju kreativnih inovacija u sektoru plavoga gospodarstva, te onim mikro MSP-ovima i start-up tvrtkama plavoga gospodarstva koji žele unaprijediti svoje poslovne procese, proizvode ili usluge, putem suradnje s kulturno-kreativnim industrijama, projekt nudi aktivnosti obuke i financiranja inovativnih projekata. Približno pola milijuna eura iz ukupnih sredstava projekta dodijelit će se odabranim tvrtkama plavoga gospodarstva upravo za financiranje uvođenja kreativne inovacije u poslovanju, koju će razviti i implementirati uz pomoć tzv. pružatelja znanja – stručnjaka u kulturno-kreativnim industrijama, kojeg će moći izabrati iz Transnacionalne baze pružatelja znanja te zajedno s njima aplicirati na poziv za dodjelu inovacijskog vaučera u iznosu do 10.000 eura po projektu.

Predstavljanje projekta 4helix+

Prezentacija 4helix+ Poziva za Pružatelje znanja