Sastanak Poslovno-znanstvenoga kluba i predavanje Industrija 4.0 - prilika za novi iskorak

HGK
Čedomil Cesarec, Renata Papec, Emil Perić
Vrijeme održavanja: 15.03.2017.   /   Rok prijave: 14.03.2017.
ŽK Varaždin organizirala sastanak Poslovno-znanstvenoga kluba i predavanje Industrija 4.0 - prilika za novi iskorak, radi unapređenja poslovne suradnje akademske zajednice i gospodarstva te povećanja domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza temeljenih na novim proizvodima, povećavanju ekonomske aktivnosti nacionalne ekonomije i pune zaposlenosti svih sudionika domaćeg stvaralaštva.

ŽK Varaždin je u srijedu, 15. ožujka organizirala sastanak Poslovno-znanstvenoga kluba i predavanje Industrija 4.0 - prilika za novi iskorak radi unapređenja poslovne suradnje akademske zajednice i gospodarstva te povećanja domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza temeljenih na novim proizvodima, povećavanju ekonomske aktivnosti nacionalne ekonomije i pune zaposlenosti svih sudionika domaćeg stvaralaštva. 

Program predavanja: 

1. Uvodno obraćanje

Čedomil Cesarec, predsjednik HGK - ŽK Varaždin 

2. Digitalno obilježje Industrije 4.0, Kontrola kvalitete i zamisao Industrije 4.0

Emil Perić, voditelj Odjela za tehnološki razvoj i IT HGK

3. Predstavljanje EU projekata u kojima sudjeluje ŽK Varaždin

T4 - Transnational Technology Transfer Training, sufinanciran u sklopu Erasmus+ programa i

GREENOMED - Mediteranska transregionalna suradnja za zelene proizvodne inovacije sufinanciranog u sklopu Interreg MED programa-Prioriteta 1: Inovacije.

Renata Papec, viša stručna suradnica HGK - ŽK Varaždin

Rasprava:

Prijedlog za raspravu - Kojim bi smjerom trebalo ići i što učiniti da gospodarstvo Varaždinske županije ostvari brži gospodarski rast i BDP po stanovniku od 15.000 eura?

Moderator skupa: predsjednik ŽK Varaždin Čedomil Cesarec.

Poslovno-znanstveni klub osnovan je radi unapređivanja poslovne suradnje akademske zajednice i gospodarstva. Cilj je suradnje akademske zajednice i gospodarstva povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti i izvoza temeljenih na novim proizvodima, povećavanju ekonomske aktivnosti nacionalne ekonomije i pune zaposlenosti svih sudionika domaćeg stvaralaštva. Klub stavlja naglasak na jačanje suradnje znanosti i gospodarstva koje bi tako povećalo konkurentnost na jedinstvenom tržištu Europske unije.

Smatramo da je uz pomoć znanosti u relativno kratkom roku moguće restrukturirati hrvatsko gospodarstvo i državu. Naprotiv, ignoriranje znanosti imalo bi pogubne učinke na budući razvoj našega gospodarstva.

Za dodatne smo vam informacije na raspolaganju.

Osoba za kontakt: Ksenija Mikšaj

e-adresa: kmiksaj@hgk.hr;

tel.: 042 / 405-470 i 042 / 405-405.

Kontakti

  • Ksenija Mikšaj viša stručna suradnica Tel: +385 42 405 470 Email: kmiksaj@hgk.hr