Objavljeno: 10. 05. 2018. , Ažurirano: 11. 05. 2018.


Radni sastanak članica Županijske komore Šibenik registriranih za obavljanje računovodstvene djelatnosti (M692 prema NKD-u 2007) održat će se u utorak, 15. svibnja, u 11 sati u dvorani za sastanke ŽK Šibenik, na adresi fra Jerolima Milete 31.

Cilj je radnoga sastanka upoznavanje članica Šibensko-kninske županije s osnivanjem Udruženja računovođa u Hrvatskoj gospodarskoj komori te izbor kandidata iz naše županije za tijela Udruženja računovođa.

Plenarna sjednica Udruženja računovođa predviđena je za 30. svibnja u Zagrebu i na njoj će se prema kandidacijskim listama iz županijskih komora izabrati tijela Udruženja.

Tijela Udruženja činit će predsjednik, zamjenik te Vijeće Udruženja. S obzirom na veličinu Udruženja, koje ima više od 4000 članica, te na značaj djelatnosti računovodstva, što se odnosi i na rad svih članica HGK, od posebnog je značaja ravnomjerna teritorijalna zastupljenost predstavnika u samom Vijeću Udruženja. Stoga stručne službe HGK predlažu da ono bude sastavljeno od po jednog predstavnika iz svake županije. Rezultat je održanog radnog sastanka svake županijske komore kandidatura jednog predstavnika županije za predsjednika Udruženja te kandidatura jednog predstavnika županije za člana Vijeća Udruženja. Napominjemo da član Vijeća može biti direktor, predsjednik Uprave, odnosno član Uprave ili vlasnik trgovačkog društva.

Na stranicama Udruženja https://hgk.hr/udruzenje-racunovoda možete pronaći prezentaciju i zaključke s uvodne sjednice.

Izvor: Pixabay