Vrijeme održavanja: 22.02.2019.

Objavljeno: 21. 02. 2019. , Ažurirano: 21. 02. 2019.

HGK – Županijska komora Pula predstavit će projekt ECO-NautiNET na sjednici Udruženja male brodogradnje HGK  u petak, 22. veljače, u 10 sati u Zagrebu. Sjednica se održava u sklopu sajma Nautika na Zagrebačkom velesajmu (dvorana Cres).

HGK – ŽK Pula kao jedan od projektnih partnera ECO-NautiNET-a sudjeluje u razvijanju potpuno nove web-platforme za konkurentnost, inovativnost i internacionalizaciju nautičkog sektora. Očekuje se da će web-platforma kad bude u punoj funkciji omogućiti malim i srednjim tvrtkama međusobno umrežavanje te povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama radi informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora. ECO-NautiNET je projekt br. 398 koji je u sklopu Interreg Adrion, programa transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II). Dodatne informacije o projektu dostupne su OVDJE

Valja istaknuti da će na sjednici voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK Nevenka Gašparac predstaviti postupak dobivanja znakova kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko za proizvođače malih plovila te mogućnost korištenja bespovratnih sredstava za dobivanje prava upotrebe znakova.