Izvor: HGK

XVIII. ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u ŽK Osijek


Objavljeno: 22. 05. 2018. , Ažurirano: 22. 05. 2018.


HGK – Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka organizira XVIII. ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena u Osijeku. Medijski pokrovitelj je časopis Agroglas – dvotjednik za poljoprivredu i proizvodnju hrane.

Kulenari koji žele sudjelovati u manifestaciji trebaju dostaviti uzorak kulena, uz prijavu najkasnije do 8. lipnja na adresu HGK – Županijska komora Osijek, Europske avenije 13, 31000 Osijek.

Natječaj s prijavom nalazi se u pratećim dokumentima, a bit će objavljen i u dvotjedniku Agroglas, broj 443, od 23. 5. 2018.

Osim organoleptičkog ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena koje će se održati u ŽK Osijek, u prvoj polovini lipnja obavit će se i fizikalno-kemijska analiza u Centru za kvalitetu mesa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku.

Ovisno o postignutim rezultatima, kuleni će biti nagrađeni zlatnom, srebrnom ili brončanom medaljom i diplomom, a najbolje ocijenjeni kulen bit će proglašen šampionom ocjenjivanja 2018.

Sve informacije zainteresirani mogu dobiti od Stane Erstić, tel.: 031/223-893, e-pošta: serstic@hgk.hr.

Kataloge s prethodnih ocjenjivanja kakvoće kulena možete naći na web-stranici Ocjenjivanje kakvoće slavonskog kulena.