Objavljeno: 20. 06. 2016. , Ažurirano: 17. 11. 2021.

Vrijeme održavanja: 29.06.2016.


Projekt Ocjenjivanje kakvoće kulena tradicionalno već niz godina organiziraju HGK Županijska komora Osijek i Prehrambeno tehnološki fakultet iz Osijeka

Ciljevi projekta:
- Promocija tradicionalne autohtone proizvodnje
- Profiliranje proizvođača autohtonih proizvoda vrhunske kvalitete
- Oznaka izvornosti za slavonski kulen

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno – tehnološkim fakultetom iz Osijeka tradicionalno već niz godina organiziraju ocjenjivanje kakvoće kulena u Osijeku. Medijski pokrovitelj ovog događanja je časopis AGROGLAS - dvotjednik za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja.

2020. su se godine prvi put na natjecanje mogli prijaviti isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, odnosno proizvođači koji sa svojim kulenom mogu legalno izaći na tržište. 

21. ocjenjivanje kakvoće kulena održano je 15. lipnja 2021. godine u ŽK Osijek, a sudjelovalo je 16 registriranih proizvođača s 24 uzorka kulena/kulina.

Proglašenje rezultata i dodjela priznanja proizvođačima kulena za rezultate postignute na 21. ocjenjivanju održano je 3. srpnja u HGK - Županijskoj komori Osijek. Šampion 21. ocjenjivanja kulena je Zvonko Barić - OPG Barić iz Narda, a vicešampion je Kulen Novosel iz Gata. 

Ovdje možete naći Katalog 21. ocjenjivanja kakvoće kulena/kulina.