Pozivamo hotele na natjecanje u izvrsnosti Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2018.

U okviru akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2018. i ove godine provest će se ocjenjivanje hotela te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Hoteli se ocjenjuju u 10 različitih kategorija.

KATEGORIJE

 1. Gradski hotel
 2. Kongresni hotel
 3. Hotel 5*
 4. Hotel 4*
 5. Hotel 3*
 6. Hotel za obiteljski odmor
 7. Wellness hotel
 8. Stories, Croatian Unique Hotel
 9. Mali i obiteljski hotel
 10. Hotelska investicija godine

Nositelj ocjenjivanja hotela je Udruženje hotelijera HGK, čije je Vijeće usuglasilo metodologiju ocjenjivanja.

METODOLOGIJA

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije, odnosno u tri faze. Prikupljanje i obradu financijskih pokazatelja, odnosno prvu fazu ocjenjivanja provodi Fakultet za menadžement u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji kroz Benchmarking hrvatskog hotelijerstva. U drugoj će se fazi uzimati online reputacije (na servisu TrustYou) prijavljenih hotela, a u trećoj će fazi za kategorije nagrada u kojima se ocjenjuju i kvalitativni pokazatelji stručno povjerenstvo ocijeniti hotele na osnovi dostavljenih prezentacija. Konačni redoslijed najboljih dobit će se zbrojem ocjena po svim fazama.

Detaljni pregled kategorija nagrada i kriterija za ocjenjivanje te opći uvjeti mogu se naći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

PRIJAVA I DOSTAVA POTREBNIH PODATAKA

Za prijavu hotela u natjecanje potrebno je najkasnije do 26. travnja ispuniti online obrazac prijave u nastavku. Rok za slanje tablice ispunjene potrebnim financijskim podacima je 4. svibnja. Tablice će prijavljenim hotelima dostaviti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Hoteli koji sudjeluju u projektu Benchmarking hrvatskog hotelijerstva ne moraju dostavljati financijske podatke. Za ocjenu kvalitativnih pokazatelja (osim za kategorije 1, 5 i 8) potrebno je poslati prezentaciju hotela s posebnim naglaskom na kriterije navedene pod Kvalitativnim pokazateljima najkasnije do 1. lipnja na adresu hoteli@hgk.hr.

Svi bi prijavljeni uz prijavu na adresu hoteli@hgk.hr trebali poslati jednu promotivnu fotografiju, kratki video te jednu rečenicu koja će se koristiti za prezentaciju hotela u slučaju nominacije. 

ROK ZA PRIJAVE JE ISTEKAO.

Contacts

 • Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660
 • Jelena Mesić Turšić Tel: + 385 1 456 1792 Email: hoteli@hgk.hr