Vrijeme održavanja: 10.06.2020. - 14.06.2020.

 

Od organizatora sajma zaprimili smo informaciju da su uvjereni u rješavanje nastale situacije s epidemijom virusa do početka održavanja sajama te se za sada organizacija provodi kako je planirano:
"
As the organizer of CEEC Expo, the health and safety of our attendees are of our top priority. At the time being, our information leads us to continue the plans for the CEEC Expo 2020 in Ningbo in the first half of June 2020. We will keep you informed of any evolution or changes."

 

U 2019. godini dugogodišnji investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe s lokalne (Zhejiang) je razine prerastao odlukom Vlade NR Kine u sajam na nacionalnoj razini te se prvi put održao pod nazivom China – CEEC Expo & International Consumer Goods Fair.

Ove će se godine od 10. do 14. lipnja održati drugi China – CEEC Expo & International Consumer Goods Fair (CHINA-CEEC EXPO) u kineskom gradu Ningbo, pokrajini Zhejiang.

Grad Ningbo poznat je po dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma robe široke potrošnje CICGF (China International Consumer Goods Fair) u sklopu kojega se održava i specijalizirani dio sajma namijenjen promicanju suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe u okviru inicijative 17+1 – China-CEEC Expo.

Najčešći proizvodi koje europske tvrtke izlažu uključuju:

  • prehrambene proizvode i dodatke prehrani
  • vino
  • bezalkoholna pića
  • umjetnine
  • poklone
  • proizvode za zdravstvenu njegu
  • proizvode za kućanstvo
  • robu široke potrošnje za svakodnevnu upotrebu.

Hrvatska gospodarska komora trenutno provodi ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje na tom sajmu te će se ovisno o broju zainteresiranih tvrtki, ako ih je dovoljno, organizirati zajedničko sudjelovanje na sajmu.

Organizaciju najma i troška uređenja zajedničkog štanda za hrvatske tvrtke snosit će HGK.

Tvrtke same snose trošak povratne zrakoplovne karte, smještaja, izrade vize za NR Kinu i špedicije robe za izlaganje.

Kao i prijašnjih godina, kineski organizatori i ove godine nude povoljnije cijene smještaja u odabranim hotelima, a organiziran je i besplatni shuttle autobus od aerodroma u Šangaju (Pudong) do grada Ningboa u dolasku i odlasku iz Kine te besplatni svakodnevni prijevoz posebnim shuttle autobusom od ponuđenih hotela do lokacije sajma.

Detaljnije informacije i ponude hotela od organizatora dostavit ćemo zainteresiranim tvrtkama čim ih dobijemo.

Tijekom trajanja sajma na lokaciji događanja sajma organizirana je i besplatna usluga prevođenja volontera, lounge s besplatnom kavom i sokovima te besplatni poslovni ručak za sudionike sajma za vrijeme trajanja sajma.

Molimo sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu China – CEEC Expo u gradu Ningbou da popune obrazac (na engleskom jeziku), najkasnije do 28. veljače 2020