Vrijeme održavanja: 10.06.2020. - 14.06.2020.

Objavljeno: 04. 02. 2020. , Ažurirano: 15. 05. 2020.

Održavanje događanja podložno je promjenama s obzirom na aktualnu situaciju s virusom korona. Dio weba HGK na kojem možete doznati najnovije preporuke za gospodarstvenike u vezi zaraze virusom korona i prijaviti problem dostupan je OVDJE

NOVA OBAVIJEST (31.3.2020.):

Vezano uz održavanje CHINA-CEEC Expo u kineskom gradu Ningbo koji se trebao održati početkom lipnja 2020., danas smo od organizatora dobili službenu obavijest da se zbog svjetske epidemije COVID-19 sajam odgađa. O novom datumu održavanja sajma će nas organizatori pravovremeno obavijestiti.

Međutim, sa željom i potrebom da gospodarstva i dalje surađuju, kineski organizatori su osmislili online sajam. Kako bi se olakšalo umrežavanje sudionika China-Expo sajma, pokrenuta je internetska platforma (Online Expo) namijenjena za izvozne tvrtke u zemljama Srednje i Istočne Europe.

Potrebno je registrirati se kao internetski izlagač, sukladno uputama u korisničkom priručniku (dostupan u pratećim dokumentima) te će Vam biti omogućen pristup direktorijima posjetitelja prethodnog izdanja sajma (2019.) te pristup virtualnim sastancima i online seminarima.

 

 

U 2019. godini dugogodišnji investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe s lokalne (Zhejiang) je razine prerastao odlukom Vlade NR Kine u sajam na nacionalnoj razini te se prvi put održao pod nazivom China – CEEC Expo & International Consumer Goods Fair.

Ove će se godine od 10. do 14. lipnja održati drugi China – CEEC Expo & International Consumer Goods Fair (CHINA-CEEC EXPO) u kineskom gradu Ningbo, pokrajini Zhejiang.

Grad Ningbo poznat je po dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma robe široke potrošnje CICGF (China International Consumer Goods Fair) u sklopu kojega se održava i specijalizirani dio sajma namijenjen promicanju suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe u okviru inicijative 17+1 – China-CEEC Expo.

Najčešći proizvodi koje europske tvrtke izlažu uključuju:

  • prehrambene proizvode i dodatke prehrani
  • vino
  • bezalkoholna pića
  • umjetnine
  • poklone
  • proizvode za zdravstvenu njegu
  • proizvode za kućanstvo
  • robu široke potrošnje za svakodnevnu upotrebu.

Hrvatska gospodarska komora trenutno provodi ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje na tom sajmu te će se ovisno o broju zainteresiranih tvrtki, ako ih je dovoljno, organizirati zajedničko sudjelovanje na sajmu.

Organizaciju najma i troška uređenja zajedničkog štanda za hrvatske tvrtke snosit će HGK.

Tvrtke same snose trošak povratne zrakoplovne karte, smještaja, izrade vize za NR Kinu i špedicije robe za izlaganje.

Kao i prijašnjih godina, kineski organizatori i ove godine nude povoljnije cijene smještaja u odabranim hotelima, a organiziran je i besplatni shuttle autobus od aerodroma u Šangaju (Pudong) do grada Ningboa u dolasku i odlasku iz Kine te besplatni svakodnevni prijevoz posebnim shuttle autobusom od ponuđenih hotela do lokacije sajma.

Detaljnije informacije i ponude hotela od organizatora dostavit ćemo zainteresiranim tvrtkama čim ih dobijemo.

Tijekom trajanja sajma na lokaciji događanja sajma organizirana je i besplatna usluga prevođenja volontera, lounge s besplatnom kavom i sokovima te besplatni poslovni ručak za sudionike sajma za vrijeme trajanja sajma.

Molimo sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu China – CEEC Expo u gradu Ningbou da popune obrazac (na engleskom jeziku), najkasnije do 28. veljače 2020