HGK- Županijska komora Pula jedan je od partnera u projektu ECO-NautiNET, u sklopu kojeg se provode aktivnosti za poboljšanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih tvrtki u nautičkom sektoru te potporu njihovoj internacionalizaciji.

U sklopu projekta razvija se digitalna platforma koja će omogućiti malim i srednjim tvrtkama međusobno umrežavanje te povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama u svrhu informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora. Svaki od projektnih partnera ima i tzv. brokere koji stoje na raspolaganju za pomoć i upite svima registriranim na digitalnoj platformi.

Trenutno je izrađena osnovna verzija digitalne platforme, stoga se pozivaju predstavnici nautičkog sektora iz Hrvatske da iskažu svoje interese i zahtjeve, a kako bi konačna verzija platforme bila kreirana u skladu s potrebama korisnika - poslovnog sektora.

Nautički sektor svoje interese i zahtjeve može prikazati ispunjavanjem online ankete na poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQPGs3gyOmtrkDrnUZlRnqaLEDnCKKDSJNa5k_NCoZkEHrpw/viewform

Glavni je nositelj projekta ECO-NautiNET je Gospodarska komora Achaia iz Grčke, dok preostalih šest partnera dolazi iz Albanije, Italije, Slovenije te Hrvatske, iz koje dolazi troje partnera.
ECO-NautiNET je projekt br. 398 koji je u sklopu INTERREG ADRION programa transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II). 


Dodatne informacije o projektu dostupne su ovdje.