Vrijeme održavanja: 07.10.2021. - 04.11.2021.

Objavljeno: 27. 09. 2021. , Ažurirano: 27. 09. 2021.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac nastavlja online edukacije drugog modula projekta DMK Startup Hub – Destinacijski lanac vrijednosti. Treći webinar drugog modula Sastavnice poslovnog modela, marketinškog i poslovnog plana za mala i mikro turistička poduzeća besplatna je online radionica za postojeće i one koji tek planiraju postati novim poduzetnicima u turizmu, a održat će se u tri bloka od po 120 minuta: 7. i 22. listopada te 4. studenoga, u 10:30.

Svaki blok uključuje predavanje i konzultacije, a održat će se putem platforme Microsoft Teams. Svrha individualnih i skupnih konzultacija sa sudionicima jest rješavanje pojedinačnih izazova sudionika.

Unutar svakog edukacijskog modula sadržano je nekoliko tema od kojih se svaka obrađuje kroz tri radionice, koje se provode online i besplatne su za članice HGK, a održavaju se u razmacima od dva tjedna. Sva predavanja se snimaju i dostupna su sudionicima naknadno. Pored snimki predavanja, koja su dostupna samo onima koji se uključe u projekt, na web stranici projekta javno je dostupna Virtualna biblioteka sa svim prezentacijama, korisnom literaturom i radnim materijalima koja se redovito ažurira. 

Projekt DMK Startup Hub (DMK – destinacijske menadžment kompanije) pokrenule su 2020. godine županijske komore Otočac i Karlovac. Radi se o inspirativnom radnom okruženju u kojem radimo na DMK rješenjima relevantnim za šire tržište, na osnovi iskustva lokalnog okruženja, u kontekstu razvoja održivih turističkih proizvoda i trendova u suvremenom turizmu. Ciljne skupine ovog projekta su postojeći DMK-ovi, gospodarski subjekti koji žele u svojem sastavu pokrenuti DMK, turističke agencije koje se žele restrukturirati u DMK, ostali poduzetnici u turizmu, udruge, organizacije i pojedinci koji imaju neke važne kompetencije – turistički, planinarski, speleološki, cikloturistički ili drugi vodiči, osobe s raznim zanimanjima i hobijima iz područja kreativnih industrija, stručnjaci iz raznih struka koje mogu biti dio turističkog proizvoda.

Edukaciju provodi Centar za odgovorni turizam iz Karlovca.

Za uključenje u radionice iz drugog modula potrebno je popuniti iskaz interesa u nastavku.