Vrijeme održavanja: 04.03.2019. - 05.03.2019.

Objavljeno: 27. 02. 2019. , Ažurirano: 08. 03. 2019.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, partner u INTERREG MED projektu 4helix+, 4. i 5. ožujka u Barceloni sudjelovat će u Plavom bootcampu koji organizira Gospodarska komora iz Barcelone, također partner u projektu.

4helix+ logo.jpg

ŽK Zadar osigurala je sudjelovanje na ovom događaju za tri domaće tvrtke iz područja kulturno-kreativnih djelatnosti, Četiri film d.o.o. (Zagreb), obrt Futuro (Zadar) i Salt with philosophers d.o.o. (Split), koje će se predstaviti kao potencijalni Pružatelji znanja u sklopu projekta te ponuditi svoje usluge i stručnost španjolskim MMSP-ovima plavoga gospodarstva.

Plavi bootcampovi organiziraju se u sklopu projekta 4helix+ u svim partnerskim pilot-područjima radi ubrzanja inovacijskih procesa u sektorima Plavog rasta, i to suradnjom na regionalnoj i transnacionalnoj razini, u sklopu koncepta otvorenih inovacija. Plavi bootcamp u Barceloni treći je od ukupno osam plavih bootcampova, koji će završiti posljednjim plavim bootcampom u Zadru 9. i 10. travnja 2019.

Riječ je o dvodnevnom događaju na kojem lokalni mikro, mali i srednji poduzetnici (MMSP) plavoga gospodarstva imaju priliku susresti i intenzivno raditi s potencijalnim Pružateljima znanja (stručnjacima u kulturno-kreativnim industrijama) iz ostalih projektnih područja kako bi zajednički:

• istražili i dijagnosticirali individualne inovacijske potrebe MMSP-ova te
• izradili nove poslovne ideje i rješenja, koje bi mogli razviti uz pomoć 4helix+ inovacijskog vaučera.

Sudionici bootcampa će se, među ostalim, imati priliku informirati i educirati u području Plavog rasta i međusektorskim inovacijama, upoznati se s pomorskom strategijom regije Katalonije, Europskom pomorskom strategijom i prilikama za financiranje koje će predstaviti voditelj komunikacijskih aktivnosti u predstavništvu Europske komisije u Barceloni Mark Jeffery.

Bootcamp u Barceloni usredotočit će se na ove specifične sektore Plavog rasta:

• Brodogradnja i održavanje plovila
• Brodski prijevoz
• Obalni i nautički turizam.

Projekt 4helix+ Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar provodi od veljače 2018. godine u suradnji s još devet partnera iz šest zemalja. Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijuna eura, a sufinancira se iz europskog programa INTERREG Mediteran.