Vrijeme održavanja: 16.07.2018. - 18.07.2018.

Županijska komora Zadar sudjelovat će od 16. do 18. srpnja na 2. sastanku Upravljačkog odbora EU projekta BLUE_BOOST, koji će se održati u Giovinazzu pokraj Barija (Italija).

Domaćin je trodnevnog sastanka na kojem, uz predstavnike ŽK Zadar, sudjeluju predstavnici institucija iz Italije, Grčke i Albanije regija Apulija. Partneri će raspravljati o aktivnostima odrađenim u prvom razdoblju i detaljima povezanim s uspješnom nadoknadom sredstava te o rasporedu aktivnosti i događanjima u drugom razdoblju provedbe projekta.

Tijekom posljednja dva dana sastanak Upravljačkog odbora održat će se i prvi cross-field posjet, gdje će potencijalni pružatelji znanja svih partnerskih regija imati priliku upoznati primjere dobre prakse regije Apulije na području akvakulture. Pružatelji znanja imaju važnu ulogu u projektu s obzirom na to da će oni pružati podršku MMSP-ovima/startupovima u osmišljavanju projektnog prijedloga i apliciranju za Vaučer poziv.

Projekt BLUE_BOOST na kojem je HGK – ŽK Zadar vodeći partner, ukupne financijske vrijednosti približno 1,5 milijuna eura, sufinanciran je iz europskog fonda programa Interreg Adrion. Tijekom 22-mjesečne provedbe osigurat će se 315 tisuća eura za oko 35 malih projekata (za Zadarsku županiju te su brojke 45 tisuća eura za oko pet projekata) koji će se financirati projektnom Vaučer shemom plave inovacije, kako bi se poticale i vodile inovacijske sposobnosti mikro, malih i srednjih poduzeća te startupova tradicionalnih sektora.

Program sastanka

Više o aktivnostima projekta možete potražiti u web-rubrici ŽK Zadar posvećenoj projektu BLUE_BOOST.