Vrijeme održavanja: 07.10.2019. - 10.10.2019.

Objavljeno: 10. 10. 2019. , Ažurirano: 10. 10. 2019.

Predstavnik ŽK Zadar Ivan Jadreško, komunikacijski voditelj projekta BLUE_BOOST i voditelj projekta 4helix+, sudjelovao je na Europskom tjednu regija i gradova u Bruxellesu koji se od 7. do 10. listopada održao u Brussels Convention Centre-u.

Na sesiji naziva Boosting innovation for Mediterranean Blue Growth 9. listopada predstavio je spomenuta dva projekta u kojima ŽK Zadar sudjeluje: BLUE_BOOST, sufinanciran iz europskog programa Interreg Adrion te 4helix+ iz programa Interreg Mediteran. Oba se projekta temelje na shemi inovacijskih vaučera od po deset tisuća eura koji su projektnim natječajem dodijeljeni malim i srednjim tvrtkama Plavoga gospodarstva Zadarske županije.

U BLUE_BOOST-u tih je dobitnika petero, a u projektu 4helix+ šest je tvrtki zaslužilo po vaučer. Oni će u šestomjesečnom razdoblju, do veljače 2020. godine u BLUE_BOOST-u, a u 4helix+ do prosinca ove godine, u suradnji s tvrtkama, kako se u projektima zovu, Pružateljima znanja provesti prijavljeni projekt inovacije u svojim tvrtkama. Provedbu će pratiti predstavnici ŽK Zadar i vanjski stručnjaci, a nakon što se ustanovi da su oni i provedeni u skladu s prijavom na natječaj, ŽK Zadar isplatit će Pružateljima znanja iznose od po deset tisuća eura, koje sufinanciraju europski programi.

Oba projekta završavaju iduće godine: u travnju BLUE_BOOST te u srpnju 4helix+.