Objavljeno: 12. 07. 2016. , Ažurirano: 17. 05. 2019.

Nakon uspješne promocije projekta “Vrijedne ruke” koji se odvijao kao integralni dio akcije “Kupujmo Hrvatsko” i u narednom razdoblju Hrvatska gospodarska komora s osobitim zadovoljstvom ostaje jedan od nosioca promocije ekoloških i tradicijskih proizvoda, suvenira, rukotvorina koji pridonose različitosti hrvatskoga gospodarstva, nastalih u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te u malom poduzetništvu.

Tijekom ranijih akcija županijske komore su prepoznale proizvode vrijednih ruku te su ih popisale u katalozima. Obzirom da je projekt potaknuo veliki broj malih proizvođača da nam se priključe, broj proizvoda vrijednih ruku se povećao pa stoga posebno raduje što izdajemo dopunjeno izdanje brošure.

Uspjeh projekta “Vrijedne ruke” dokazao je da se udruženim resursima i suradnjom može potaknuti male proizvođače tradicijski vrijednih hrvatskih proizvoda, da svoje proizvode ponude većem broju ljudi te na taj način pridonesu razvoju različitosti hrvatskog gospodarstva. Upravo kroz ovaj projekt potičemo trud vrijednih i kreativnih ruku s ciljem da ne bude prepušten zaboravu te da bude poznat široj javnosti.

Uspjeh akcije ohrabrio nas je da u suradnji sa partnerima projekt dalje razvijamo i omogućimo svim sudionicima daljnju promociju u našim zajedničkim akcijama doprinoseći time povećanju ukupne konkurentnosti gospodarstva ali i očuvanju nacionalnog identiteta.