Vrijeme održavanja: 18.05.2020.

Objavljeno: 18. 05. 2020. , Ažurirano: 19. 05. 2020.

Gradonačelnik Branko Dukić održao je 18. svibnja radni sastanak s vodećim osobama HGK - Županijske komore Zadar, predsjednikom Dariom Jurinom i direktorom Denisom Ikićem, na kojemu su još jednom analizirali trenutno stanje zadarskog gospodarskog sektora u uvjetima koronakrize.

Zahvalivši na uvažavanju i brzom prihvaćanju svih prijedloga radi održivosti i olakšavanja, pa i s posljednjeg radnog sastanka o umanjenju plaćanja obveza komunalne naknade za poslovne subjekte čije je poslovanje ugroženo epidemijom, predsjednik Županijske komore Zadar istaknuo je kako je i posljednja odluka Gradskog vijeća kojom su proširene mjere potpore zadarskom gospodarstvu potvrda dobre suradnje lokalne uprave i gospodarskog sektora. Gradonačelnik je još jednom naglasio kako Grad Zadar sustavno prati utjecaj te krize na lokalno gospodarstvo i iskazao spremnost za daljnju suradnju.

Gradonačelniku Dukiću predstavljen je i novi Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti kojima komora potiče predstavljanje hrvatskih proizvoda. Sudionici sastanka zaključili su kako je upravo u krizi nužno poticanje domaćeg proizvoda i jačanje procesa samodostatnosti. "Vjerujem kako ovaj katalog može pomoći ne samo domaćim proizvođačima i pružateljima usluga nego i jedinicama lokalne samouprave te trgovačkim društvima i ustanovama u njihovu vlasništvu u pripremi investicija i provedbi javnih nabava", istaknuo je Denis Ikić.

Ovaj Katalog pridonosi podizanju svijesti o visokoj kvaliteti i izvornim kreacijama brojnih hrvatskih vrhunskih proizvoda. Želim izraziti iskreno poštovanje prema svima koji stvaraju kvalitetan proizvod. Upravo oni šire optimizam da Hrvatska može i da postoje ljudi koji mogu stvoriti nešto svjetski dobro, zaključio je gradonačelnik Dukić.

Jedna je od tema sastanka bila i uspostava međunarodne trajektne teretne linije Zadar – Ancona koja je u kratkom vremenu, zaključeno je, i u doba krize pokazala važnost i korist za razvoj gospodarskih kretanja Hrvatske i Italije. Pritom, gradonačelnik je podržao i inicijativu zadarske komore o povećanju učastalosti prometovanja na državnoj brzobrodskoj liniji 9141 Zadar – Pula izvan sezone.