Vrijeme održavanja: 19.08.2019.

Objavljeno: 12. 08. 2019. , Ažurirano: 12. 08. 2019.

Hrvatska gospodarska komora u ponedjeljak, 19. kolovoza, u 10 sati, u HGK – Županijskoj komori Zadar potpisuje tripartitne ugovore s dobitnicima inovacijskih vaučera i njihovim pružateljima znanja. Pet plavih MMSP-a je, putem natječaja za dostavu inovacijskih projekata u sklopu europskog projekta BLUE_BOOST, u kojem je HGK – ŽK Zadar vodeći partner, osvojilo inovacijski vaučer u iznosu od 10.000 eura.

Plave tvrtke imaju šest mjeseci za provedbu predanih projektnih ideja nakon čega im slijedi monitoring vanjskih stručnjaka o obavljenim aktivnostima. Tvrtke su odabrale pružatelje znanja iz BLUE_BOOST-ove transnacionalne baze pružatelja znanja, web-platforme pokrenute u sklopu projekta, koja će služiti međunarodnom umrežavanju malih i srednjih tvrtki sa stručnjacima iz područja Plavoga gospodarstva i nakon završetka projekta.

U sklopu EU projekta BLUE_BOOST dodjeljuje se 35 vaučera u sedam pilot-regija ovog projekta, od čega pet vaučera u Zadarskoj županiji.

Dobitnici inovacijskih vaučera su: Kali tuna d.o.o., Obrt Škrapa, More Mandić d.o.o., Obrt Luca, te Maloižanin d.o.o.

Projekt BLUE_BOOST započeo je 1. siječnja 2018. godine, a završava 30. travnja 2020. godine. Ukupni je proračun projekta 1.489.422 eura. Projekt se sufinancira iz fondova ERDF i IPA II programa INTERREG V-B ADRION.