Vrijeme održavanja: 20.02.2019. - 21.02.2019.

Županijska komora Zadar, partner u INTERREG MED projektu 4helix+, 20. i 21. veljače u Sevilli sudjelovat će u Plavom bootcampu koji organizira Gospodarska komora iz Seville, također partner u projektu.

ŽK Zadar osigurala je sudjelovanje na ovom događaju dvjema domaćim tvrtkama iz područja kulturno-kreativnih djelatnosti, Printshopu d.o.o. (Zadar) i Minshari d.o.o., (Split) koje će se predstaviti kao potencijalni Pružatelji znanja u sklopu projekta te ponuditi svoje usluge i stručnost španjolskim MMSP-ovima plavoga gospodarstva.

Plavi bootcampovi organiziraju se u sklopu projekta 4helix+ u svim partnerskim pilot-područjima radi ubrzanja inovacijskih procesa u sektorima Plavog rasta, i to suradnjom na regionalnoj i transnacionalnoj razini, u sklopu koncepta otvorenih inovacija.

Riječ je o dvodnevnom događaju na kojem se lokalni mikro, mali i srednji poduzetnici (MMSP) plavoga gospodarstva imaju priliku susresti i intenzivno raditi s potencijalnim Pružateljima znanja (stručnjacima u kulturno-kreativnim industrijama) iz ostalih projektnih područja kako bi zajednički:

  • istražili i dijagnosticirali individualne inovacijske potrebe MMSP-ova
  • izradili nove poslovne ideje i rješenja, koje bi mogli razviti uz pomoć 4helix+ inovacijskog vaučera.

Sudionici bootcampa će se, između ostalog, imati priliku informirati i educirati u području Plavog rasta i međusektorskim inovacijama.

Bootcamp u Sevilli usredotočit će se na ove specifične sektore Plavog rasta:

  • Obalni i pomorski turizam
  • Nautički sektor
  • Pomorski prijevoz.

Tijekom ovog događaja Pružatelji znanja koji su već registrirani u 4helix+ Galeriji Pružatelja znanja moći će se susresti i blisko surađivati s lokalnim MMSP-ovima spomenutih sektora Plavog rasta. Na specifičnim radionicama o problemima plavog rasta i kreativnosti te prezentacijama studija slučaja i terenskih posjeta uspješnim primjerima plavog rasta u regiji organizatora, Pružatelji znanja koji sudjeluju u Plavom bootcampu u Sevilli dobit će dragocjeno i holističko iskustvo koje će im pomoći istražiti nove ideje i pristupe, razgovarati o novim proizvodima, identificirati nove plave niše te proučiti daljnju suradnju radi osmišljavanja uspješnih inovacijskih projekata s MMSP-ovima.

Program bootcampa