Objavljeno: 20. 12. 2018. , Ažurirano: 01. 02. 2019.

Poziv se upućuje tvrtkama, institucijama i nezavisnim profesionalcima koji djeluju u području Kulturnih i kreativnih industrija (KKI) te prostorima kreativnih zajednica tzv. novim inovacijskim agentima (fablabs, makerspaces, co-working prostori, living labs itd.) zainteresiranima za pružanje podrške malim i srednjim poduzećima koja djeluju u sektoru plavoga gospodarstva kako bi inovirali svoje poslovanje prijenosom znanja i kreativnih rješenja.

Stručnjaci koji se odazovu pozivu postat će dio transnacionalnog popisa Pružatelja znanja (eng. Knowledge Providers - KP) te će imati mogućnost:

  • dobiti putne vaučere za sudjelovanje na brojnim networking događajima u sklopu 4helix+ projekta
  • sudjelovati u shemi 4helix+ inovacijskih vaučera, odnosno pružiti kreativnu uslugu plavim MSP-ovima koji omogućuju inovativnost i razvoj poslovanja u sektoru plavog rasta u vrijednosti od 10.000 eura.

Registracija u bazu pružatelja znanja na engleskom je jeziku putem web-portala Cyberspace gdje se nalaze detaljne informacije o prihvatljivosti i upute za registraciju.

Projekt 4helix+, ukupne financijske vrijednosti 2,2 milijuna eura, sufinanciran je iz EU programa INTERREG Mediteran radi poticanja kreativnih inovacija mikro, malih i srednjih poduzeća plavoga gospodarstva u suradnji s kulturnim i kreativnim industrijama. Županijska komora Zadar provodi ga od veljače 2018. godine u partnerstvu s još devet organizacija iz sedam europskih zemalja.

Letak projekta

Kratka PPT prezentacija o projektu

Ostale informacije o projektu mogu se pronaći pod rubrikom projekta 4helix+ na stranici ŽK Zadar te na službenoj web-stranici INTERREG MED programa 4helix+ INTERREG MED.