Vrijeme održavanja: 06.09.2019.

Objavljeno: 09. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 09. 2019.

U  petak, 6. rujna, u HGK – Županijskoj komori Vukovar održana je edukacija o Registru stvarnih vlasnika.
Registar, koji je uspostavljen početkom lipnja na temelju Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, uime Ministarstva financija – Ureda za sprečavanje pranja novca vodi Financijska agencija.

Za trgovačka društva i podružnice stranih trgovačkih društava obveza upisa podataka u Registar započela je 3. lipnja, a rok je za ispunjenje obveze 31. prosinca ove godine.

Upis podataka u Registar bez naknade moguć je putem web-aplikacije Financijske agencije uz digitalni certifikat ili korištenjem za to predviđenih obrazaca u poslovnicama Fine. Svrha uspostavljanja Registra jest potreba za točnim i ažuriranim informacijama o stvarnom vlasniku, jačanje transparentnosti i dostupnosti podataka o stvarnom vlasništvu, kako bi se spriječila zlouporaba pravnih subjekata za pranje novca i povezana predikatna kaznena djela, uključujući i porezne prijevare, te za financiranje terorizma.

Edukacija je održana putem multimedijskog sustava Ministarstva financija, a sudionici su dobili informacije o obvezama unosa podataka o stvarnim vlasnicima te pravilnom načinu njihova unosa.

Dodatne informacije o Registru dostupne su ovdje

Vukovar-reg. svar. vl..JPG

Registar stvarnih vlasnika; HGK ŽK Vukovar.