Objavljeno: 10. 03. 2020. , Ažurirano: 10. 03. 2020.

Cilj je projekta INNOWWIDE – Viability assessment of collaborative and INNOvative business solutions in WorldWIDE markets (Procjena održivosti suradničkih i inovativnih poslovnih rješenja na svjetskim tržištima), koji je dio programa Obzor 2020, financirati najmanje 120 europskih inovativnih MSP-ova i startup tvrtki za provedbu projekata procjene održivosti (VAP) na tržištima izvan Europe. VAP (projekt procjene održivosti) je sveobuhvatan, uravnotežen i koherentan skup preliminarnih tehničkih, tržišnih, pravnih i socioekonomskih procjena namijenjenih ocjeni održivosti međunarodnog, inovativnog poslovnog rješenja uz nove globalne lance vrijednosti.

Trenutno je otvoren drugi poziv, a prijaviti se možete do 31. ožujka, u 20 sati.

Prijaviti se mogu inovativna mala i srednja poduzeća, uključujući mlada poduzeća i startup poduzeća iz bilo kojeg sektora, osnovana u državi članici EU ili državi povezanoj s Obzorom 2020, koja se žele natjecati i započeti poslovanje na novim i rastućim tržištima širom svijeta

Proračun dostupan za drugi poziv iznosi 4,2 milijuna eura. Svaki odobren VAP dobit će fiksni iznos bespovratnih sredstava u iznosu od 60.000 eura, što predstavlja najviše 70 posto ukupnih opravdanih troškova (osoblje, potrošni materijal, oprema, podugovaranje i ostalo) koji mora biti najmanje 86.000 eura.

Više informacija o projektu INNOWWIDE možete pronaći u dokumentima u prilogu ili na službenoj internetskoj stranici projekta OVDJE.