Vrijeme održavanja: 21.03.2019.

Objavljeno: 22. 03. 2019. , Ažurirano: 22. 03. 2019.

U Gradskoj je vijećnici u Vinkovcima 21. ožujka održana prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja u organizaciji HGK – ŽK Vukovar i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Vinkovci kojoj je prisustvovalo 20-tak predstavnika gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije.

Prezentacija je bila namijenjena poslodavcima s područja koje pokriva HZZ – Područni ured Vinkovci svojim teritorijalnim ustrojem (matična ispostava Vinkovci te ispostave Županja i Otok), a njen je cilj potaknuti poduzetnike na korištenje različitih potpora i programa obrazovanja i usavršavanja iz nadležnosti HZZ-a u što većoj mjeri.

Od 1. siječnja u provedbi su sljedeće mjere: Potpore za zapošljavanje, Potpore za usavršavanje, Potpore za samozapošljavanje, Obrazovanje nezaposlenih, Osposobljavanje na radnom mjestu, Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, Javni radovi te Potpore za očuvanje radnih mjesta.

IMG_0686.JPGS desna: Dražen Jerković, Ivan Marijanović, Iva Barbarić

Ovom prilikom najavljena je nova mjera kojoj je cilj očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca u prerađivačkoj industriji, najčešće u sektorima proizvodnje tekstila, odjeće, obuće, kože i drva, koji imaju poteškoće u poslovanju zbog smanjenja konkurentnosti prouzrokovanih tehnološkim promjenama u poslovnim procesima i preseljenjem proizvodnje u zemlje i regije s izuzetno niskim troškovima rada, nedovoljnim ulaganjima u tehnologiju, inovacije i njihovu komercijalizaciju uz nekonkurentnu radnu snagu.

Mjere je predstavila gđa. Iva Barbarić iz HZZ-a – Područnog ureda Vinkovci.