Vrijeme održavanja: 14.10.2021.

Objavljeno: 15. 10. 2021. , Ažurirano: 15. 10. 2021.

U Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica, 14. listopada održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Virovitica na kojoj su dodijeljene plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima u Virovitičko-podravskoj županiji u 2020. godini.

Svečanoj sjednici, uz laureate i članove Gospodarskog vijeća, prisustvovali su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. Pozdravne riječi na početku sjednice uputio je predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša.

 

PDC_0591.jpg
Predsjednik HGK – ŽK Virovitica Zlatko Pleša; Izvor: VPŽ; Snimio: Kristijan Toplak.


"Bližimo se završetku još jedne godine u kojoj smo se borili s negativnim učincima pandemije uzrokovane koronavirusom, a s kojima se posebno suočava naše gospodarstvo. Gospodarstvo je općenito pokretač ekonomskih i društvenih promjena, a da je takvo i gospodarstvo Virovitičko-podravske županije, pokazuju nam i zadnji službeni pokazatelji prema kojima bilježimo rast broja poduzetnika, trenutno ih imamo 1.222, a od toga je 98,4 posto malih i mikro poduzetnika. Imamo rast i novoosnovanih tvrtki, tako da je u prvih devet mjeseci osnovano 96 novih poduzetnika. Dugogodišnji je pozitivan trend ostvarivanja suficita u robnoj razmjeni, koja je ostvarena s ukupno 66 zemalja. Imamo porast broja zaposlenih u pravnim osobama i trend porasta bruto i neto plaća, a isto tako i broj živorođene djece", rekao je Pleša.

Čestitajući nagrađenima, Pleša je naglasio da Hrvatska gospodarska komora štiti interes hrvatskog gospodarstva i ove godine s ponosom ističe najbolje primjere, kandidate za vrijedno priznanje, plaketu "Zlatna kuna", u namjeri da ih nagradi te potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti.

Plaketa "Zlatna kuna" dodijeljena je za najbolje ostvarene rezultate poslovanja u 2020. godini, u kategoriji malih, srednjih i velikih trgovačkih društava s područja Virovitičko-podravske županije.

PDC_0859.jpg
Predsjednik Uprave Agrolanda Nikola Gomerčić, direktorica tvrtke Ciprijanović Antonija Jurejvić i direktor nabave Pan parketa Damir Kelava; Izvor: VPŽ; Snimio: Kristijan Toplak.


Plaketu "Zlatna kuna", u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Agroland iz Virovitice.

Tvrtka je osnovana 2003. godine i trenutno zapošljava 33 djelatnika. Osnovna djelatnost je otkup i veleprodaja konvencionalnih i ekoloških merkantilnih proizvoda. Uz kooperantsku, ima i vlastitu ratarsku proizvodnju, a gotovo 70 posto proizvoda izvoze na inozemna tržišta. Od kolovoza 2021. godine, tvrtka proširuje svoje silosne kapacitete i povećava broj otkupnih mjesta, a uz otkup i skladištenje merkantilnih proizvoda, posebno ističu ekološku proizvodnju. 

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketu "Zlatnu kunu" dobila je tvrtka Pan parket iz Čačinaca. Ova tvrtka proizvođač je gotovog troslojnog parketa. Osim već opće prihvaćenog slavonskog hrasta, svoje proizvode radi od još desetak vrsta kao što su jasen, javor, bukva, trešnja, bagrem, orah, ali i nekih egzotičnih, pretežno afričkih vrsta. Godišnje proizvode oko 600.000 metara četvornih parketa od kojih više od 90 posto izvezu. 

U kategoriji velikih trgovačkih društava, plaketom "Zlatna kuna" nagrađena je tvrtka Ciprijanović iz Orahovice. Tvrtka Ciprijanović svoju je priču započela prije tridesetak godina. Svih ovih godina vizija je ostala ista – rad je pokretač svega. Danas, druga generacija, pokušava i uspijeva nastaviti raditi istim ritmom, s novim idejama i drugačijim pristupom. Njihov najvažniji ‘projekt’ je ljubav prema radu i drvetu, koju žele prenijeti i dalje, na treću generaciju. Ako ih pitate koji je recept za uspjeh, reći će vam da morate samo jako voljeti drvnu prašinu. 

Najuspješnijim trgovačkim društvima u Virovitičko-podravskoj županiji u 2020. godini, čestitao je i župan Igor Andrović, istaknuvši da je dodjela “Zlatne kune” prigoda da se svake godine prisjetimo i vidimo one najsvjetlije primjere županijskog gospodarstva, poduzetničkog uspjeha iza kojih prije svega stoji i ljudski potencijal i poduzetnički uspjeh, ali i veliki trud. 

PDC_0777.jpg
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović; Izvor: VPŽ; Snimio: Kristijan Toplak.


"Ušli smo u drugu godinu pandemije koronavirusa i čestitam svima onima koji su u ovim teškim vremenima preživjeli i sačuvali radna mjesta. Ovdje smo danas da predstavimo uspjeh baš u tim izazovnim vremenima, uspjeh razvoja i rasta zbog kojih su i ovi dobitnici ovdje s nama, ali i svi ostali poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije. Županija, gradovi i općine će nastaviti biti potpora i na usluzi svima vama. Čestitam svima još jednom i neka vam ovo priznanje bude poticaj da svoj uspjeh održite, a svim ostalim poduzetnicima da ubuduće postignu isti uspjeh kao što ste i vi. Svima želim puno uspjeha u budućem radu", rekao je Andrović.