Vrijeme održavanja: 25.09.2021.

Objavljeno: 27. 09. 2021. , Ažurirano: 27. 09. 2021.

Med od lipe OPG-a Duška Grdića iz Čačinaca dobitnik je Zlatne žlice za najbolje ocijenjeni med koju mu je uručila saborska zastupnica Vesna Bedeković na 10. jubilarnom sajmu agroproizvoda i opreme Agroexpo 2021. održanom u Virovitici, u subotu 25. rujna. 

Drugi put otkako se održava Agroexpo i ocjenjuje med, Zlatna žlica otišla je u ruke Duška Grdića iz Čačinaca. Grdić je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom Zlatnom žlicom, jer je ovo bila izuzetno teška godina za pčelare. U proljeće je došao mraz u vrijeme cvatnje bagrema, koji je glavna paša te se proizvodnja smanjila za trećinu. Iako je proizvodnja bila manja, kvaliteta meda je na visokoj razini te je osim zlata za med od lipe, isto priznanje dobio i za med od bagrema te srebro za med od kestena. 

Priznanja za najbolje ocjenjene medove, uručivali su i predsjednik HOK – POK Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić te župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović

Od ukupno 59 ocijenjenih uzoraka meda, njih 16 osvojilo je zlato, 33 srebro, 9 broncu a za 1 med je dodijeljena zahvalnica. 

Bilo je ovo 16. županijsko i 13. međunarodno ocjenjivanje meda koje su organizirale Virovitičko-podravska županija i HGK – Županijska komora Virovitica, u suradnji s pčelarskim udrugama s područja županije.