Vrijeme održavanja: 23.01.2020.

HGK – Županijska komora Osijek poziva članice na seminar Certifikacija vinarija prema IFS Food standardu koji organizira u suradnji s DNV GL Adriatica d.o.o. Seminar će se održati u četvrtak, 23. siječnja, od 10 do 13 sati u ŽK Osijek, na adresi Europske avenije 13.

Tijekom poludnevnog seminara polaznici će se kroz teoriju te primjere iz prakse upoznati s osnovnim zahtjevima IFS-a i njegovom primjenom u vinarijama. Također, dio seminara će biti usmjeren na KO (Knock-Out) zahtjeve te na probleme patvorenja proizvoda (Food Fraud).

Seminar je namijenjen članovima uprava, voditeljima timova za sigurnost hrane, tehnolozima u proizvodnji, voditeljima procesa, vlasnicima i drugim osobama koje su na bilo koji način aktivno uključene u primjenu sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću proizvoda. Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Teme koje se na seminaru obrađuju:

  • Pregled IFS standarada
  • Vodič kroz normu – opće zahtjeve
  • Odgovornost Uprave
  • Sustav upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane
  • Upravljanje resursima
  • Planiranje i proizvodni proces
  • Mjerenja, analize, poboljšanja
  • Obrana hrane i vanjske inspekcije
  • Proces certifikacije
  • Benefiti za vinare

Posjedovanje certifikata proizvođaču vina je potvrda usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkim krugovima predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. IFS certifikat je jamstvo potrošaču vina i dokaz da vinarija ispunjava zahtjeve za sigurnošću proizvoda koje su svojim dobavljačima postavili brojni međunarodni lanci supermarketa. Stoga posjedovanje IFS certifikata omogućuje prodaju vina lancima supermarketa širom Europe.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je popuniti online prijavnicu najkasnije do 21. siječnja.