Vrijeme održavanja: 04.03.2020.

Objavljeno: 05. 03. 2020. , Ažurirano: 10. 03. 2020.

Predsjednik HGK – ŽK Virovitica Zlatko Pleša 4. je ožujka predsjedao drugom sjednicom Gospodarskog vijeća, uz čije je članove na sjednici prisustvovao i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Ane Radović iz Media vala ukratko je najavila projekt HGK Digitalna komora, koji su predstavili djelatnici Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Šimun Buzov i Toni Rajšić. Digitalna komora je informacijsko-komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na portalu digitalnakomora.hr tako je potpuno besplatno dostupno sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) kojima će se ubrzati međusobna komunikacija i unaprijediti odnosi, digitalizirat će se izdavanje dokumenta za javne ovlasti te će se omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira. Projektom Digitalna komora HGK će potencijalne izvore financiranja učiniti dostupnijima te će omogućiti kvalitetniju promociju proizvoda i usluga.

Predsjednik Pleša pozvao je sve da se prijave u sustav Digitalne komore koji će im s ponuđenim uslugama biti koristan za poslovanje. Direktorica ŽK Virovitica Kristina Pleša je članovima Gospodarskog vijeća predstavila Izvješće o radu ŽK Virovitica za 2019. godinu te Plan rada ŽK Virovitica za 2020. godinu. Također, predstavila je niz aktivnosti oko organizacije sajma Viroexpo u koje je uključena ŽK Virovitica.

Zamjenik župana Klement osvrnuo se također na pripreme sajma Viroexpo koje idu po planu te konstatirao da generalne zabrane okupljanja u Republici Hrvatskoj nema, a nada se da ih neće ni biti. Svakodnevno su u kontaktu s Nacionalnim stožerom i zasad je situacija pod kontrolom. Trenutno se radi na izgradnji i opremanju štandova, a ove godine na sajmu ima 600 izlagača i 14.000 m² vanjskog prostora, što je najviše dosad. Pozvao je sve da posjete ovogodišnji sajam i zabave se uz brojna gospodarska i kulturna događanja na sajmu.

Predsjednik ŽK Virovitica pozvao je sve nazočne članove Gospodarskog vijeća na sajam Viroexpo te na gospodarski forum Republika Njemačka – zemlja partner koji će se održati 12. ožujka, u 15 sati u Gradskom muzeju Virovitica, na kojem će, među ostalim, biti predstavljeni primjeri dobre prakse tvrtki u njemačkom vlasništvu koje posluju u Hrvatskoj. To su tvrtke Anka d.o.o. Slatina i Sano d.o.o. Popovača.