Vrijeme održavanja: 28.05.2019.

Objavljeno: 28. 05. 2019. , Ažurirano: 28. 05. 2019.

U Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem predsjednice Vlatke Struse, direktorice tvrtke Strusa d.o.o. iz Virovitice, 28. svibnja održana je četvrta sjednica Strukovne grupe računovođa.

Predsjednica se osvrnula na dosadašnji rad Strukovne grupe računovođa Županijske komore Virovitica koja je konstituirana 16. listopada 2018. godine. Održan je niz tematskih bilateralnih susreta s predstavnicima Ministarstva financija, Porezne uprave, zatim s predstavnicima banaka koje posluju na području Virovitičko-podravske županije, predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a sve radi jasnije komunikacije, u zajedničkom interesu članica i državnih institucija, uz poštovanje svih zakonskih propisa.

Na temelju inzistiranja članica, u zajedničkoj organizaciji Fine i Županijske komore Virovitica, održat će se radionica 4. lipnja, o obvezi izdavanja e-računa u javnoj nabavi od 1. srpnja ove godine.

Zaključeno je da se edukacije o aktualnim propisima i temama održavaju u Županijskoj komori Virovitica, kada je to moguće, jer je to najracionalnije za članice budući da nema putovanja u udaljena središta, niti cjelodnevnog izostanka s posla.

Predlaža se da sljedeći sastanak bude s Državnim inspektoratom, Ispostavom Virovitica, radi bolje suradnje i učinkovitijeg obavljanja poslova.

Predsjednica je obavijestila nazočne članice o tome da će se sjednica Udruženja računovođa HGK održati 7. lipnja u Rijeci.