Vrijeme održavanja: 14.03.2019.

Objavljeno: 15. 03. 2019. , Ažurirano: 18. 03. 2019.

U svečanoj dvorani Viro Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, 14. ožujka održan je Gospodarski forum: Republika Slovenija – zemlja partner, u sklopu kojeg je predstavljena zemlja partner – Slovenija.

20190314_140752.jpgModerator foruma direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura; Izvor: ŽK Virovitica

Moderator Gospodarskog foruma bio je direktor HGK – ŽK Virovitica Milan Vanđura koji je uvodno istaknuo da će sudjelovanje Republike Slovenije kao zemlje partnera na ovogodišnjem Viroexpu pridonijeti povećanju vanjskotrgovinske razmjene i gospodarske suradnje u cjelini.

20190314_141005.jpgZamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak; Izvor: ŽK Virovitica

Pozdravne riječi uputili su zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak te opunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Bernard Šrajner.

20190314_141501.jpgOpunomoćeni ministar u Veleposlanstvu Republike Slovenije u RH Bernard Šrajner; Izvor: ŽK Virovitica

Na forumu su, uz članove poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, bili nazočni i predstavnici Veleposlanstva Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj te predstavnici poslovne zajednice iz Slovenije i Hrvatske.
Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i viša stručna suradnica Suzana Kolesarić predstavili su osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenu gospodarsku suradnju sa Slovenijom te gospodarske odnose i aktivnosti s Republikom Slovenijom.

20190314_143600.jpgJanja Starc iz Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško ; Izvor: ŽK Virovitica

U sklopu predavanja Kako poslovati s Republikom Slovenijom: Poduzetnici Slovenije i Hrvatske – primjeri dobre prakse, govorili su: Janja Starc iz Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško, Saša Muminović, član Uprave tvrtki AquafilCRO d.o.o. i AquafilSLO d.o.o, Simon Ferjuc, direktor Tetide d.o.o., član Izvršnog odbora Mreže za održivi razvoj Hrvatske iz Varaždina, Mario Mihalj, direktor podružnice Osiguranja Triglav iz Koprivnice, Patricija Panić, studentica slovenskog jezika sa Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet, Odsjek za južnoslavenske jezike i književnost, Kim Turk Mehes, ravnateljica Živog laboratorija iz Centra kompetencija InnoRenew CoE Koper, Črtomir Tavzes, istraživač iz Centra kompetencija InnoRenew CoE Koper, Franci Kokol, direktor, e-tržnica, Florinet z.b.o. Maribor, Ivana Filipović, direktorica PDCK Virovitica i Dubravka Šenjug, direktorica MDM d.o.o. Virovitica.