Županijska komora Varaždin započela je 1. rujna 2017. godine s provedbom projekta Zeleno želimo čije je financiranje odobreno u okviru prvog natječaja Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020. Aktivnosti projekta povezane su s Prioritetnom osi 2 Očuvanje i održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa, a specifični je cilj programa aktivna zaštita baštine održivim turizmom.
 
728x90.jpg
Zeleno želimo

U Bokračima u Sloveniji 18. i 19. rujna održala se konferencija projekta Zeleno želimo te je službeno započeo EU projekt čije je financiranje odobreno u okviru prvog natječaja Interreg V-A Slovenija – Hrvatska 2014. – 2020.

Uz HGK – Županijsku komoru Varaždin, u projektu sudjeluju i Grad Ludbreg i TZ Grada Varaždina te sa slovenske strane KGZS – Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota kao vodeći partner, IAS – Institut za napredne tehnologije i razvoj Murska Sobota, Zavod Marianum Veržej i Zavod za okolje in turizem Dobrovnik.

Glavni je cilj projekta stvoriti i implementirati nove turističke sadržaje na projektnom području na temelju aktivnog uključivanja kulturne i prirodne baštine, u kombinaciji sa zanimljivim sadržajem iz zaleđa, tj. ruralnih krajeva koji okružuju gradove te ciljnim skupinama omogućiti nova iskustva i, s druge strane, učinkovitije ponuditi nasljeđe i sadržaj u zaleđu održivim turizmom.

Rezultat projekta bit će povećana privlačnost prekograničnog područja zbog novog turističkog proizvoda koji će uključivati prirodnu i kulturnu (materijalnu i nematerijalnu) baštinu, povezanu sa zanimljivim sadržajem iz zaleđa. U sklopu projekta razvit će se četiri turistička mikroproizvoda na četiri mikrolokacije, po dva sa svake strane granice, te će biti povezani u jedan zajednički prekogranični turistički proizvod.

Projekt traje 30 mjeseci, s proračunom od 836.515,00 eura, a više o projektu možete naći na stranici www.kultnatura.eu.

18.9.2017-12.JPG

 

logo SLO-HR.png

 300x250.jpg

Zeleno želimo