Vrijeme održavanja: 17.08.2018. - 26.08.2018.

Kulturno-turistička manifestacija kontinentalne Hrvatske – Festival dobrih emocija: demonstracija izrade tradicijskih predmeta starih cehovskih majstora, tkalaca, klobučara, kovača, kožara, keramičara, čipkarica, cvjećara, medičara, pletača, glazbara...

Objavljeno: 20. 06. 2018. , Ažurirano: 20. 06. 2018.

Već dvadeset godina se, krajem kolovoza, povijesna gradska jezgra Varaždina pretvara u najveću pozornicu na otvorenom u Hrvatskoj. U deset dana Špancirfesta, ulice, trgovi, palače, parkovi, perivoji i dvorišta povijesnog Varaždina postaju pozornice, restorani, barovi, klubovi, učionice i trgovine na kojima se brojnim posjetiteljima svih deset dana nudi stotine različitih programa – koncerata, predstava, uličnih performera, kreativnih radionica uz bogatu gastronomsku i izlagačko-prodajnu ponudu.

Špancirfest je u dva desetljeća postojanja prošao dalek put te je od pretežito lokalnog događanja izrastao u važnu kulturno-turističku manifestaciju i svojevrsni sinonim za Varaždin. U proteklih dvadeset godina festival je rastao, mijenjao se, prilagođavao, osluškivao trendove, širio svoje vidike te je danas jedinstvena manifestacija, sljubljena s povijesnom jezgrom i duhom Varaždina, sadržajem toliko bogata da ju je gotovo nemoguće opisati već ju je najbolje iskusiti.

Za svoj dvadeseti rođendan Špancirfest će posjetiteljima pružiti ponajbolje od svega što su u protekla dva desetljeća zavoljeli, bilo da se radi o iznimnom koncertnom nizu, bogatom uličnom programu, razigranoj kreativi, zabavnim predstavama ili raznolikoj gastronomskoj ponudi.

Više informacija možete pronaći na stranicama Špancirfesta, gdje se nalazi i Otvoren poziv za zakup izlagačko-prodajnih prostora.