Vrijeme održavanja: 09.11.2018.

Objavljeno: 25. 10. 2018. , Ažurirano: 14. 11. 2018.

ŽK Varaždin, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Regionalnim uredom Varaždin, poziva na sudjelovanje u predstavljanju mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere, u petak, 9. studenoga, u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Varaždin, na adresi P. Preradovića 17/III.

Program:

 1. Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu: 
 • Potpore za zapošljavanje
 • Potpore za usavršavanje
 • Potpore za samozapošljavanje
 • Obrazovanje nezaposlenih
 • Osposobljavanje na radnom mjestu
 • Mjere za stjecanje prvog radnog iskustva
 • Javni rad
 • Potpore za očuvanje radnih mjesta
 • Stalni sezonac 
 1. Pitanja i odgovori 

Aktualnih devet mjera aktivne politike zapošljavanja, čiji je osnovni cilj poticanje zapošljavanja i usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada, zainteresiranim poduzetnicima u sklopu Europskog dana poslodavaca predstavit će Branka Šaško, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Varaždin, i Jelena Matejak, stručna savjetnica za zapošljavanje.

Uz potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje u fokusu je Hrvatskog zavoda za zapošljavanje unapređenje kompetencija i vještina radne snage obrazovnim aktivnostima za nezaposlene osobe i potporama za usavršavanje novozaposlenih i zaposlenih radnika. Uz predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja, poslodavci će moći saznati sve uvjete i kriterije za korištenje pojedine mjere te procedure i ugovorne obveze u vezi s pojedinim programima.

Poseban je naglasak na potrebi intenziviranja rada na osvješćivanju nezaposlenih osoba za uključivanje u mjere obrazovanja koje organizira Zavod te na mijenjanju predrasuda o pojedinim zanimanjima kao manje vrijednima. Ovim mjerama nastoji se različitim financijskim subvencijama i programima obrazovanja i usavršavanja omogućiti poslodavcima zapošljavanje novih radnika ili očuvanje radnih mjesta. Sve detaljnije informacije o mjerama aktivne politike zapošljavanja dostupne su na web-stranicama HZZ-a na http://mjere.hr/.

Ovim će se događajem obilježiti Europski dan poslodavaca radi informiranja poslodavaca, nezaposlenih osoba i partnerskih institucija o paketu mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere, s posebnim naglaskom na obrazovne mjere.

Planirano je trajanje predstavljanja sat vremena.

Prijaviti se možete online prijavnicom u nastavku.