Vrijeme održavanja: 08.11.2019.

Objavljeno: 30. 10. 2019. , Ažurirano: 30. 10. 2019.

Michael Faulend, viceguverner Hrvatske narodne banke, predstavit će uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj u petak, 8. studenog, u 11 sati u Županijskoj komori Split, na adresi Obala A. Trumbića 4 u Splitu (I. kat).

Cilj predstavljanja je bolje informiranje poslovne zajednice o koracima koji su pred nama. Naime, u srpnju 2019. godine ministar financija i guverner Hrvatske narodne banke uputili su nadležnim tijelima Europske unije pismo namjere za ulazak u tečajni mehanizam ERM II, čime je napravljen važan korak u smjeru uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Viceguverner Faulend dat će sažeti pregled očekivanih prednosti i nedostataka uvođenja eura, opisati mjere koje Vlada i HNB poduzimaju s ciljem ulaska u tečajni mehanizam, odnosno uvođenja eura te će pojasniti kakvu će ulogu HNB imati nakon što Hrvatska uvede euro.

Predviđeno trajanje izlaganja je 45 minuta, a sudjelovanje je besplatno.

Prijaviti se možete online obrascem u nastavku, najkasnije do četvrtka, 7. studenoga, odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane.

Osoba za kontakt u ŽK Split jest Anton Duišin iz Odsjeka za financijske institucije i ekonomske analize (tel.: 021/321-146).