Strukovna grupacija prehrambeno-prerađivačke industrije ŽK Split okuplja zainteresirane proizvođače i prerđivače prehrambenih proizvoda.

Članice su trgovačka društva, obrti i OPG-i koji obavljaju djelatnost, sukladno Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti NKD 2007. :

            C 10.1  Prerada i konzerviranje mesa i proizvodnja mesnih proizvoda
            C 10.3  Prerada i konzerviranje voća i povrća
            C 10.4  Proizvodnja biljnih i životinjskih ulja i masti
            C 10.5 Proizvodnja mliječnih proizvoda
            C 10.6 Proizvodnja mlinskih proizvoda, škroba i škrobnih proizvoda
            C 10.7 Proizvodnja pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda
            C 10.8 Proizvodnja ostalih prehrambenih proizvoda
            C 10.9 Proizvodnja pripremljene hrane za životinje
            C 11.01 Destiliranje, pročišćavanje i miješanje alkoholnih pića
            C 11.03 Proizvodnja jabukovače i ostalih voćnih vina
            C 11.04 Proizvodnja ostalih nedestiliranih fermentiranih pića
            C 11.07 Proizvodnja osvježavajućih napitaka; proizvodnja mineralne i drugih flaširanih voda

Cilj udruživanja gospodarskih subjekata u prehrambenoj-prerađivačkoj industriji u pripadajući institucionalni oblik u ŽK Split strukovno je povezivanje članica za potrebe rješavanja aktualne problematike, predstavljanja i zastupanja usuglašenih stajališta prema resornim ministarstvima i institucijama, ali i aktivnosti radi promocije i podizanja svijesti o važnosti i kvaliteti hrvatskoga prehrambenog sektora.

Poveznice na događanja u vezi sa Strukovnom grupacijom prehrambeno-prerađivačke industrije: