Vrijeme održavanja: 25.11.2020.

Objavljeno: 25. 11. 2020. , Ažurirano: 26. 11. 2020.

Predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš primio je 25. studenoga u splitskoj Komori Dejana Grepu, koji je skupa s bratom Milanom pobjednik prvog virtualnog poduzetničkog hackathona BizHack Hackathon

Riječ je o online natjecanje Hrvatske gospodarske komore u rješavanju izazova pokretanja poduzetništva u Hrvatskoj, organiziranom uz podršku organizacije Lean Startup Hrvatska, na kojem su braća Grepo odnijela pobjedu među 28 timova iz Hrvatske.

Njihovo pobjedničko rješenje e-LIMUN, za koje je žiri procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda, B2B je platforma koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge.

Po riječima Dejana Grepe, posebnost je aplikacije što se na njoj može registrirati kao korisnik, dakle osoba koja treba administrativnu pomoć, ali i kao izvršitelj, odnosno osoba koja odrađuje administrativne poslove. Tako ukoliko netko želi pokrenuti posao, obrt ili bilo kakvu administrativnu uslugu registrira se kao korisnik, a pruža li usluge te vrste, registrira se kao izvršitelj. U planu im je da aplikaciju puste u javnost najkasnije početkom iduće godine.

Uz čestitke Grepi na osvojenom prvom mjestu te izraženom zadovoljstvu što su upravo splitski poduzetnici izvojevali pobjedu u jakoj konkurenciji, Joze Tomaš je naglasio da su upravo ovakve poduzetničke ideje i kreativna rješenja, koja će rezultirati konkretnim domaćim proizvodima i uslugama, ono što nam je potrebno i što daje nadu posebno u ovim zahtjevnim vremenima.

Grepo je predsjednika ŽK Split upoznao i s drugim projektima i planovima te su razgovarali o suradnji i načinima na koje ŽK Split, svojim resursima, bazama podataka i mogućnostima umrežavanja može pružiti potporu.