Vrijeme održavanja: 29.11.2020.

Objavljeno: 25. 11. 2020. , Ažurirano: 22. 12. 2020.

Tradicionalna manifestacija Gastroadvent održat će se ususret Božiću jedanaesti put u Splitu, uz potporu HGK – Županijske komore Split. Gastroadvent započinje u nedjelju, 29. studenoga, paljenjem prve adventske svijeće, a odvijat će se u renomiranim splitskim restoranima, ove godine pod motom: Riba i proizvodi od ribe.

S obzirom da se 2020. obilježava jubilarnih deset godina otkako je mediteranska prehrana uvrštena na popis nematerijalne baštine UNESCO-a, ŽK Split je podržala i uključila se u organizaciju Gastroadventa koji, ovogodišnjim fokusom na ribu i morske plodove koji su u temelju mediteranske prehrane, ujedno promovira poruke koje i HGK šalje putem svojih projekata Kupujmo hrvatsko i Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi.

ŽK Split, kao i Hrvatska gospodarska komora u cjelini, prati i podržava sve manifestacije koje imaju za cilj ojačati i brendirati domaće proizvode te im olakšati put 'od polja i mora, do trgovačke police i stola potrošača', a riba i proizvodi ribarstva imaju poseban značaj u ovo vrijeme pandemije zbog svoje zdravstveno-nutritivne vrijednosti.

Osoba za kontakt u ŽK Split je Danica Poparić-Majić, tel. 021/321-169.