Vrijeme održavanja: 23.05.2019. - 24.05.2019.

Objavljeno: 24. 05. 2019. , Ažurirano: 24. 05. 2019.

Predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš 23. i 24. svibnja bio je u poslovnom posjetu Gradu Hvaru, u sklopu kojeg se susreo s gradonačelnikom Rikardom Novakom. Na sastanku su se dotaknuli niza aktualnih tema, ali i tekućih izazova u turizmu s kojima se nosi Grad Hvar. Također je inicijalno dogovorena konferencija u organizaciji HGK - ŽK Split i Grada Hvara, koja će biti usmjerena na problematiku u vezi s turizmom kao primarnom djelatnosti Grada Hvara.

Održan je i sastanak s predsjednicom Uprave Sunčani Hvar Gordanom Tomičić i direktoricom Renatom Lichtenecker te direktorom Turističke zajednice grada Hvara Petrom Razovićem.  

 1.jpg

Joze Tomaš i Rikard Novak; Izvor: HGK

 

Na 6. Međunarodnom festivalu Taste the Mediterranean koji se održava u Hvaru, predsjednik ŽK Split u svom je obraćanju rekao kako je Festival ''hvalevrijedna akcija koja uvelike pridonosi brendiranju naše gastro-enološke mediteranske ponude koja je zaista obilna i kvalitetna te prepoznata i u svijetu kao optimalan način prehrane čovjeka''. Direktorica Festivala Ingrid Badurina zahvalila je Hrvatskoj gospodarskoj komori - ŽK Split na prepoznavanju napora koji je uložen u ovaj festival, kao i podršci, te je najavila daljnji rad i brojne aktivnosti kojima će se poticati turizam naslonjen na gastro-enološke temelje ponude.

 2.jpg

Ingrid Badurina i Joze Tomaš; Izvor: HGK ŽK Split.