Vrijeme održavanja: 26.09.2019.

Predstavnici HGK – Županijske komore Slavonski Brod,Marija Lugarec i Tomislav Tekić posjetili su 26. rujna tvrtke Espresso d.o.o. Lužani i Seklo d.o.o. iz Bilog Briga.

Tvrtka Espresso d.o.o. bavi se proizvodnjom i pakiranjem čajeva pod robnom markom Dar prirode, a Seklo d.o.o. je obiteljska tvrtka s dugom tradicijom u izradi natikača (papuča, sandala i klompi). Tvrtka je aktivni izvoznik i više od 80% realizacije ostvaruje na stranim tržištima. Trenutno su na tržištu prisutni s trima robnim markama: Seklo Classic Footwear, Dr. Feet i inGreen.

Tokom posjeta djelatnici komore obišli su proizvodne pogone te u razgovoru s direktorom i predstavnicima saznali više o samoj proizvodnji, opremi i strojevima, vrstama proizvoda, tržištima na koja plasiraju proizvode, njihovim dobavljačima odnosno kupcima te koji su najčešći problemi s kojima se u svom poslovanju oni kao mikro odnosno mali poduzetnici susreću. U nastavku razgovora prezentirali su aktivnosti i usluge HGK s naglaskom na označavanje hrvatskih proizvoda i usluga znakovima kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, odnosno bespovratnim sredstvima koje je HGK u suradnji s Ministarstvom gospodarstva poduzetništva i obrta osigurala putem Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete (Referentna oznaka: KK.03.2.1.11.).

Također, predstavljen je i projekt Digitalna komora, komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane i dostupne usluge e-Članice, e-Gospodarske informacije, e-Edukacije i e-Pokreni poslovanje.

Zaključeno je da se ovakav način komunikacije nastavi i u budućnosti te su predstavnici obaju poduzeća zahvalili na posjeti.