Vrijeme održavanja: 01.03.2017.

Objavljeno: 24. 02. 2017. , Ažurirano: 08. 03. 2017.

Predstavnici Strukovne grupacije metaloprerađivača Županijske komore Sisak sastali su se s roditeljima i učenicima završnih razreda Osnovne škole 22. lipnja iz Siska u srijedu, 1. ožujka.

Na sastanku, koji je jedna od aktivnosti projekta Metalci su (opet) IN, predstavnici metaloprerađivačkih tvrtki Applied Ceramics d. o. o., Lipovac-metal d. o. o. i Alas-Info d. o. o. informirali su roditelje i učenike o mogućnostima zapošljavanja u industriji, koje vještine i znanja su traženi na tržištu rada te o prosječnim visinama plaća u industriji.

Metalci su opet IN_22. lipanj_2.jpg

Milan Sladojević predstavlja tvrtku Applied Ceramics d. o. o. ; Izvor: HGK

Tom su prilikom najavili i Dan otvorenih vrata metaloprerađivača županije, 10. ožujka, kada će učenici OŠ 22. lipnja posjetiti proizvodne pogone tvrtki kako bi ih upoznali s radom u proizvodnji. Poduzetnici će predstaviti alate i strojeve kojima svakodnevno rukuju te će im objasniti koliko su ljudi važni u proizvodnji te da u svakome zanimanju mogu biti uspješni ako se potrude.

Tijekom Dana otvorenih vrata, učenici će moći postaviti pitanja te će dobiti kontakte poslodavaca kojima po završetku školovanja mogu poslati molbe za posao. Uspostavit će se veza između potencijalnih posloprimaca i poslodavaca te će poslodavci tijekom školovanja učenika moći posloprimce informirati i usmjeravati kako bi po završetku njihova školovanja imali učenike koji se lako uključuju na tržište rada.

Promotivni letak o Danima otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije nalazi se u pratećim dokumentima.