Vrijeme održavanja: 17.09.2021.

Objavljeno: 21. 09. 2021. , Ažurirano: 21. 09. 2021.

Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustava (HUPFAS) donirala je17. rujna Strukovnoj školi Sisak strojeve i alate te materijal potreban za jednogodišnje odvijanje nastavnog procesa i praktične nastave za zanimanja soboslikar – ličilac, keramičar – oblagač, zidar i monter suhe gradnje. Na taj će se način unaprijediti obrazovni proces za učenike u ovim zanimanjima, posebno deficitarnima u vrijeme obnove te podići zanimanje učenika za upis u ova zanimanja.

"Naša je namjera bila dati potporu školi, odnosno učenicima donacijom alata i materijala. Ocijenili smo da je ovo najprikladniji oblik donacije, koja će možda potaknuti i druge učenike u upis ovih zanimanja. Uz to, naši će stručnjaci biti prisutni tijekom obnove na Banovini i biti na raspolaganju za stručnu pomoć pri ugradnji toplinsko-fasadnih sustava, ali i protupotresnih sustava", rekao je predsjednik Upravnog odbora HUPFAS-a Grga Ivezić.

HUPFAS_1.JPG
Donacija Strukovnoj školi Sisak ; Izvor: Hina.


Sonja Turk
, nastavnica u Strukovnoj školi Sisak, zahvalila je na donaciji koja će omogućiti kvalitetniji rad u školi. "Ovo je razvojni poticaj obrtništvu koje je u teškoj situaciji, a donacija će omogućiti uspješnije školovanje i iskoristiti ćemo ju na najbolji mogući način", istaknula je.

Predsjednik Županijske komore Sisak Tihomir Babić pritom je istaknuo pitanje zadržavanja učenika na ovim prostorima i obrazovanja za deficitarna zanimanja. "Za obnovu oštećenih i porušenih kuća trebat će nam stručnjaci pa je ovo dobar način poticanja obrazovanja. Svjesni smo da će obnova trajati barem desetak godina i tu će budući majstori moći naći zaposlenje. Komora je spremna pružiti stručnu pomoć pri obnovi posebice pri informiranju projektanata, građevinskih poduzetnika i građana o prednostima ugradnje toplinsko-fasadnih sustava", naglasio je.

Nakon predaje donacije, u Sisku je održana i sjednica Upravnog odbora HUPFAS-a, udruge koju čini 18 članica koje zapošljavaju oko 1800 radnika, a koja promiče ugradnju toplinsko-fasadnih sustava u cilju uštede energije u novogradnji i pri obnovi. U svom proizvodnom asortimanu imaju i proizvode namijenjene sanaciji objekata oštećenih potresom.