Vrijeme održavanja: 30.04.2020.

Objavljeno: 30. 04. 2020. , Ažurirano: 08. 07. 2020.

Vršitelj dužnosti predsjednika Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik Josip Laća posjetio je 30. travnja tvrtku Knauf d.o.o. gdje je s direktorom Dejanom Vapskim razgovarao o problemima u poslovanju te pomoći u otklanjanju poteškoća koju im može pružiti HGK.

Knauf d. o. o. Knin dio je međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuka i izolacija. U Kninu imaju 82 zaposlena i u 2020. planiraju proizvesti 17,2 milijuna četvornih metara gips-kartonskih ploča.

U 2019. potrošili su gotovo 80 milijuna kWh zemnog plina, a kao glavni problem Vapski je istaknuo nepovoljna kretanja cijene zemnog plina i cijene za korištenje voda. Na našu preporuku, u proces pomoći uključio se i Sektor za energetiku i zaštitu okoliša HGK koji će posredovati pri rješavanju tih problema s HERA-om, Hrvatskim vodama i nadležnim ministarstvima.

"Rukovodstvo Knaufa u više je navrata zahvalilo HGK na pomoći, a posebno Županijskoj komori Šibenik koja nam je stalno na usluzi i potvrđuje svoju ulogu servisa gospodarstvenicima, a projekt Digitalna komora vrlo je kvalitetan s korisnim i potrebnim informacijama", rekao je Vapski.