Vrijeme održavanja: 15.02.2017.

Objavljeno: 08. 02. 2017. , Ažurirano: 23. 02. 2017.

Gordana Mrčela iz Lučke uprave Šibenik upoznala je nazočne predstavnike putničkih agencija s procedurom dodjele koncesije za obavljanje djelatnosti putničkih agencija na području pomorskog dobra kojim upravlja Lučka uprava Šibenik. Dobivanjem koncesije putničke agencije imaju mogućnost prihvata i dočeka gostiju s kruzera te organizacije izleta i transfera za goste s kruzera. Temeljem procjene koja se zasniva na ostvarenim dosadašnjim rezultatima i najavama, u 2017. godini se očekuje oko 500.000 gostiju s kruzera, od kojih 300.000 gostiju u Splitu, 170.000 u Zadru te 30.000 u Šibeniku.

Putničke agencije za skupine i dalje mogu organizirati posjet u Nacionalni park Krka, uz preporuku predstavnika Javne uprave Nacionalnog parka Krka, Ivone Cvitan i Danijele Krečak, da se, uz najposjećenije lokalitete Skradinski Buk i Roški Slap, uvrste i ostali na rubnim djelovima Nacionalnoga praka, poput Manojlovačkih slapova, Bilušića Buka, Visovca , manastira Krka, a i da se uključi u ponudu obilazak brojnih poučnih i  pješačkih staza.

Sudionici sastanka.jpg

Za vrijeme glavne turističke sezone, tijekom srpnja i kolovoza, preporuka putničkim agencijama jest da Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka, unaprijed najave organizirane posjete, kako bi se za takve goste unaprijed pripremio raspored obilaska NP Krka, s ciljem očuvanja i zaštite prirodnih vrijednosti te  izbjegavanja prevelikog broja posjetitelja istovremeno na zaštitićenim lokalitetima (Skradinski Buk - ujedno i najatraktivniji za posjetitelje).

Na sjednici su nazočni predstavnici putničkih agencija Šibensko-kninske županije predložili da se organiziraju zajednički B2B susreti na inozemnim tržištima sa stranim agentima, u suradnji sa zainteresiranih putničkim agencijama Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.