Vrijeme održavanja: 26.07.2016.

Objavljeno: 21. 07. 2016. , Ažurirano: 30. 08. 2016.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, organizira informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Poticanje društvenog poduzetništva, u utorak, 26. srpnja, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, Poljana 6, Šibenik.

Ovaj Poziv, ukupne vrijednosti osam milijuna kuna, bit će otvoren od 1. srpnja do 2. rujna.

Riječ je o prvoj operaciji iz područja društvenog poduzetništva koja predstavlja važan korak u stvaranju sustavne potpore razvoju društvenog poduzetništva. Uključivat će financiranje niza informativnih i edukacijskih aktivnosti kojima će se unaprijediti status društvenog poduzetništva u području vidljivosti i prepoznatljivosti. Također, uključuje i financijsku potporu poslovanju postojećim društvenim tvrtkama te podupiranje svih oblika poslovnih aktivnosti organizacija zainteresiranih za otvaranje društvene tvrtke ili pokretanje društveno-poduzetničke djelatnosti. Ideja ovog Poziva jest ispitati potencijale za snažnije poticanje društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj, odnosno utvrditi njihove potrebe, što će poslužiti kao podloga za stvaranje budućih poziva usmjerenih na razvoj društvenog poduzetništva i na visinu sredstava koja će se u sklopu poziva dodjeljivati.

Dodatne informacije o Pozivu mogu se naći na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

U sklopu radionica predviđeno je predstavljanje svih bitnih elemenata navedene operacije i predstavljanje natječajne dokumentacije, odnosno priloga i obrazaca koje će prijavitelji obvezno morati ispuniti.

Prijava za sudjelovanje na informativnoj radionici obavlja se najkasnije do 25. srpnja, a prijavni je obrazac na poveznici naznačenoj u pozivu koji se nalazi u pratećim dokumentima.