Vrijeme održavanja: 21.10.2019.

Objavljeno: 11. 10. 2019. , Ažurirano: 11. 10. 2019.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Split, na adresi Trumbićeva obala 4, održat će se u ponedjeljak, 21. listopada, u 12 sati tribina Kompostiranje – Put do zelenog i društveno odgovornog poslovanja.

Tribina se održava kao dio aktivnosti projekta Otpad nije smeće u suradnji Grada Splita i Udruge Sunce, uz potporu HGK – Županijske komore Split.

Na tribini će izlagati Dejan Kosić, tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka Ponikve eko otok Krk d.o.o., koji će predstaviti Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja od korisnika i kompostira u javnoj kompostani. Osim kućanstava, u sustav prikupljanja biorazgradivog otpada uključeni su gospodarstvenici, ugostiteljski objekti te poljoprivrednici, budući da je od 2009. na otoku uvedeno i kompostiranje komine od maslina.

Izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić-Orlić predstavit će Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje predstavlja važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad.

Za sve koji nisu u mogućnosti sudjelovati na tribini osiguran je njen live stream prijenos na službenoj stranici projekta.

Zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se trebaju popunjavanjem online prijavnog obrasca u nastavku.