Vrijeme održavanja: 04.10.2018.

Objavljeno: 04. 10. 2018. , Ažurirano: 12. 10. 2018.

Da grad Šibenik i Šibensko-kninska županija idu u pravom smjeru, jasno pokazuju brojke. U 2017. godini rastao je broj poduzetnika i zaposlenih. Ostvarene su 6,3 milijarde kuna prihoda, što je za 16,3 posto više u odnosu na 2016. godinu. Ukupni izvoz Županije u 2017. godini u odnosu na prethodnu godinu povećan je za 36,1 posto. Prosječna plaća rasla je za gotovo deset posto, a to je ključno za privlačenje radnika. Mi smo danas tu da dodijelimo nagradu Zlatna plaketa tvrtkama za koje smatramo da trebaju biti primjer drugima. Želimo poslati poruku o tome da razvoj poduzetništva nema alternative i ukazati na pravi put prema uspjehu. Nadam se da će u idućim godinama konkurencija za ovakve nagrade biti sve brojnija, rekao je Ivan Barbarić te čestitao nagrađenim tvrtkama.

Radi ostvarenja još boljih gospodarskih rezultata, a samim time i jačanja životnog standarda, nastavit ćemo poticati sve institucije koje se bave podrškom poduzetništvu osposobljavanjem za sve oblike poduzetničkog djelovanja te i sami nastaviti s provedbom mjera poticanja poduzetništva, i to kroz sufinanciranje marketinških aktivnosti, sufinanciranje ulaganja u dugotrajnu imovinu i  subvencioniranje kamatne stope, rekao je zamjenik župana Blažević. Čestitao je dobitnicima priznanja koji su i prethodnih godina bili nagrađivani zlatnim plaketama, što govori o kontinuiranom ulaganju i dobrom menadžmentu koji prepoznaje prilike i zna motivirati svoj tim radi postizanja željenih rezultata.

Tvrtka Capax d. o. o. iz Šibenika najuspješnija je u kategoriji malih. Osnovana je 2008. godine i bavi se servisnim uslugama na pogonima jahti i megajahti. Imaju 20 zaposlenih čija neto plaća iznosi više od 7000 kuna. Capax d. o. o. i Servisni centar Trogir d. o. o. suvlasnici su tvrtke Adria Docks d. o. o. u Trogiru u kojoj radnici Capaxa trenutno obavljaju najviše brodopopravljačkih djelatnosti. Imaju urede u Albaniji i Crnoj Gori. Zlatnu plaketu direktoru tvrtke Mariju Baljkasu uručio je predsjednik ŽK Šibenik Ivan Soža.

 Mario Baljkas.jpg

Mario Baljkas; Izvor: Šibensko-kninska županija;

U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu plaketu je dobila tvrtka Knauf d. o. o. iz Knin. Ta je tvrtka dio međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuka i izolacija. Prokuristu Knaufa Dejanu Vapskom Zlatnu plaketu uručio je zamjenik župana Nikola Blažević.

Nikola Blažević, Dejan Vapski.jpg

Nikola Blažević, Dejan Vapski; Izvor: Šibensko-kninska županija;

Najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih tvrtki je Djelo d. o. o. koji je jedini domaći trgovački lanac i ujedno onaj s najvećim brojem trgovina u Šibensko-kninskoj županiji. Tvrtka Djelo osnovana je 1990. godine, a od 2008. je članica Ultragros grupacije - udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas Djelo ima 64 trgovine i oko 400 zaposlenih, dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika. Cjelokupna proizvodnja, od nabave do trgovine, odvija se u Šibensko-kninskoj županiji. Direktoru Djela d. o. o. Tediju Slamiću Zlatnu je plaketu uručio potpredsjednik HGK Ivan Barbarić.

Ivan Barbarić, Tedi Slamić.jpg

Ivan Barbarić, Tedi Slamić; Izvor: Šibensko-kninska županija;

Svečanoj su sjednici, uz predstavnike nagrađenih tvrtki, prisustvovali članovi Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, predstavnici Županije i gradova, lokalne uprave i samouprave, gospodarstvenici te predstavnici medija.