Vrijeme održavanja: 22.03.2017.

Objavljeno: 23. 03. 2017. , Ažurirano: 27. 03. 2017.

Forum se sastojao od niza zanimljivih predavanja edukativnoga karaktera, iz domene javnih institucija i realnog sektora.
Tijekom zanimljivih predavanja privatni iznajmljivači imali su priliku doznati više o Zabinim mogućnostima financiranja (Zagrebačka banka), Fininim uslugama za male porezne obveznike (Financijska agencija), zatim o zakonskoj regulativi te o inspekcijskom nadzoru nad primjenom zakona i drugih propisa kojima se uređuju način i uvjeti pod kojim fizičke osobe pružaju usluge smještaja u domaćinstvu.

Predstavnica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Ivana Lušić upoznala je nazočne privatne iznajmljivače s projektom brandiranja obiteljskog smještaja i s postupkom prijave objekta za ulazak u klub kvalitete obiteljskog smještaja te za dobivanje prestižne oznake LIKE HOME. Na Forumu su se predstavile i putničke agencije koje su predstavljanjem programa izleta predložile privatnim iznajmljivačima mogućnosti za suradnju kao dodatnu uslugu koju mogu ponuditi svojim gostima.

Predstavnica platforme HomeExchange.com upoznala je vlasnike obiteljskog smještaja s mogućnostima korištenja vlastitih kapaciteta izvan glavne sezone u zamjenu za besplatan smještaj u bilo kojem dijelu svijeta.

Vlasnici obiteljskog smještaja u turizmu imali su priliku na predavanjima tvrtki saznati kako mogu smanjiti troškove, ali i povećati prihode otvaranjem uslužnih praonica rublja: kako na ekološki prihvatljiv način zbrinjavati fekalne vode te kako se najbolje koristi online-kanale ponude smještaja i naplate rezervacija.

Ines Škaro, Velibor Krasić, Tina Vickov, Kristijan Perković.jpg

Ines Škaro, Velibor Krasić, Tina Vickov, Kristijan Perković; Izvor: Velibor Krasić

Kao primjer dobre prakse predstavio se privatni iznajmljivač Kristijan Perković (apartmani Mediterraneo s otoka Kaprija) i gospođa Barbara Horvat (villa Barbara – Skradin) koja je nakon završetka Foruma izjavila:„Ovdje sam čula sam mnogo korisnih informacija i sklopila nova poznanstva. Odabrana predavanja pogodila su samu srž problema."

Barbara Horvat, Villa Barbara, Skradin.jpg

Barbara Horvat, Villa Barbara, Skradin; Izvor: Barbara Horvat

Tijekom predavanja, paralelno su se u predvorju dvorane održavali B2B-susreti izlagača koji su svoju ponudu specijaliziranu za unapređenje i poslovanje obiteljskog smještaja predstavili zainteresiranim iznajmljivačima te bili na raspolaganju za sva pitanja i sklapanje poslovne suradnje s pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu.

Na Forumu je izravno putem prezentacija i info-pultova sudjelovalo 15 tvrtki te 140 privatnih iznajmljivača.

Suorganizator Foruma bila je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.