Vrijeme održavanja: 16.07.2019.

Objavljeno: 17. 07. 2019. , Ažurirano: 17. 07. 2019.

Uz morsku sol, neophodnu buru i aromatizaciju dimom, nastaju izvorni dalmatinski proizvodi prepoznatljive kvalitete. Pršutana se bavi sušenjem pršuta i suhomesnatih proizvoda, preradom i konzerviranjem mesa te proizvodnjom mesnih proizvoda. Posebno zanimljiv proizvod jest pašteta od pršuta izrađena po domaćoj recepturi.

Davor Antica upoznao je Dejana Brkića s procedurom dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko i s natječajem o provođenju postupka dodjele bespovratnih sredstava u 100% iznosu za troškove rješavanja zahtjeva i trogodišnju naknadu za pravo uporabe Znakova kvalitete HGK. Jelena Zorica predstavila je besplatni Katalog hrvatskih proizvoda i objasnila proceduru unosa podataka o proizvodima.

Zoran Brkić prepoznao je mogućnost i važnost dobivanja oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko za svoje proizvode te će se prijaviti na natječaj za dobivanje Znaka kvalitete.

Djelatnici ŽK Šibenik upoznali su domaćine s projektom HGK – web portalom Digitalna komora – Gospodarska mreža, za koji je Zoran Brkić izrazio zanimanje i naglasio da će se svakako registrirati.